Copii-soldat, recrutări. Raport îngrijorător al ONU

Tudor Curtifan / 10 iul 2018 / 21:10

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a indicat marţi că 842 de copii-soldat, dintre care unii în vârstă de numai 11 ani, au fost recrutaţi în 2017 în Yemen, ţară devastată de un război între rebeli şi forţe guvernamentale, relatează AFP.

Într-un comunicat care citează un raport ale şefului ONU referitor la copiii în conflictele armate, Biroul ONU de coordonare pe probleme umanitare în Yemen a precizat că 76 de copii au participat la lupte.

Ceilalţi au fost însărcinaţi cu ''supravegherea posturilor de control şi a clădirilor publice, cu patrularea şi aprovizionarea cu apă, alimente şi echipamente a poziţiilor militare'', potrivit textului.

Potrivit aceluiaşi comunicat, ONU a înregistrat în 2017 moartea sau mutilarea a 1.316 copii, din care ceva mai mult de jumătate în raiduri aeriene atribuite coaliţiei militare împotriva rebelilor sub comandament saudit, care intervine în Yemen din 2015.

ONU a denunţat recent impactul devastator al acestui conflict asupra copiilor, dintre care 2.200 au fost ucişi şi alţi 3.400 - răniţi.

Mulţi alţii suferă de foame, sunt nevoiţi să lupte sau mor din cauza unor boli care pot fi evitate, precum holera.

Copiii reprezintă jumătate din cei circa 22 de milioane de locuitori ai Yemenului care contează pe ajutorul umanitar pentru a supravieţui.

Conform ONU, aproape 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din 2015, de la începutul intervenţiei coaliţiei împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy