Contraspionajul britanic MI5 își schimbă centrul de greutate al activităților principale: Accentul va fi mutat de la teroriștii internaționali către spionii din Rusia și China

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit cotidianului The Daily Telegraph, Guvernul britanic a schimbat misiunea prioritară a serviciului de contrainformații MI5. Astfel, lupta împotriva teroriștilor va fi înlocuită cu căutarea spionilor străini, în special din Rusia și China.

După cum a informat ziarul britanic, citând surse guvernamentale, conducerea MI5 a primit ordin să prindă spionii din Rusia și China și să treacă lupta împotriva teroriștilor în plan second.

Autoritățile de la Londra consideră că țările din așa-numita “Axă a răului”, din care fac parte Rusia, China, Coreea de Nord și Iranul, reprezintă acum o amenințare mult mai mare decât teroriștii internaționali.

Schimbarea centrului de greutate a activității MI5 de la teroriștii din Londra a fost atribuită conflictului din Ucraina, creșterii semnificative a numărului de spioni chinezi din Marea Britanie și presupusei implicări a Iranului în crima organizată din Marea Britanie și nu numai.

Bineînțeles că nici terorismul internațional nu va fi ignorat de către agenții serviciului, însă acesta nu va mai reprezenta linia principală de lucru.

Una dintre sursele jurnalului britanic a precizat că interesul Rusiei în Marea Britanie a crescut din cauza participării active a Guvernului britanic la conflictul din Ucraina. La Londra se presupune că există un număr foarte mare de spioni ruși în Regatul Unit, iar cei din China “nici nu mai pot fi numărați”.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel