Lupta partizanilor anti-Putin pe teritoriul rus: Prima reacție a Rusiei după incursiunea transfrontalieră a legiunii Libertatea Rusiei și Batalionului Siberian

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.

Vladimir Putin a afirmat că o incursiune în Rusia a unor grupări armate anti-Kremlin la 12 martie a fost "o încercare de a perturba" viitoarele alegeri prezidențiale din țară. Legiunea "Libertatea Rusiei", ''Batalionul Siberian'' și ''Corpul Voluntarilor Ruși'' ar fi trecut granița în regiunile rusești Belgorod și Kursk din Ucraina pe 12 martie pentru a desfășura operațiuni de luptă, care au continuat a doua zi. Unitățile au afirmat că au preluat sub control satul Tiotkino din regiunea Kursk.

Potrivit serviciilor de informații militare ucrainene, unitățile sunt formate din cetățeni ruși care acționează ca parte a "forțelor de securitate și apărare" ale Ucrainei.

Putin a susținut că scopul incursiunii a fost "de a obține un atu pentru schimbul de teritorii în posibile negocieri" și de a crea un "efect de informare".

,,Nu am nicio îndoială că scopul principal este, dacă nu de a perturba alegerile prezidențiale din Rusia, atunci cel puțin de a interfera cumva cu procesul normal de exprimare a voinței cetățenilor", a declarat Putin într-un interviu acordat agenției de știri controlate de stat RIA Novosti și canalului de televiziune Russia-1.

''Batalionul Siberian'' i-a îndemnat pe ruși, prin intermediul rețelelor de socializare, să ignore alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în perioada 15-17 martie, calificând buletinele de vot și secțiile de votare drept "ficțiune".

Atât Legiunea "Libertatea Rusiei", cât și ''Batalionul Siberian ''au postat materiale video pe platformele lor de socializare care pretind că arată grupurile lor operând pe teritoriul Rusiei.

,,Ca toți concetățenii noștri, în Legiune visăm la o Rusie eliberată de dictatura lui Putin", a scris Legiunea ''Libertatea Rusiei'' pe Twitter.

,,Dar noi nu doar visăm: muncim din greu pentru a realiza aceste vise. Ne vom lua înapoi țara noastră centimetru cu centimetru de la regim. Rușii vor dormi bine, nu se vor teme de soneria de la ușă și nu le va fi frică să spună ce gândesc. Rușii vor vota pentru cine vor, nu pentru cine sunt nevoiți. Rușii vor trăi liber", se arată în mesajul publicat de Legiunea "Libertatea Rusiei".

Rusia a organizat un referendum trucat în 2020 pentru a aproba amendamente constituționale care îi permit lui Putin să candideze pentru încă două mandate prezidențiale după ce actualul său mandat expiră în 2024. Este de așteptat ca Putin să câștige alegerile și să își asigure un al cincilea mandat.

Putin a mai afirmat că pătrunderea unităților pe teritoriul rus a avut loc "pe fondul eșecurilor Ucrainei" pe câmpul de luptă.

Ucraina a fost forțată să se retragă din Avdiivka, un oraș-cheie din linia întâi din regiunea Donețk, la 17 februarie, și din alte sate din apropiere câteva săptămâni mai târziu. Rusia intensifică acțiunile ofensive de-a lungul frontului, în timp ce forțele armate ucrainene se confruntă cu o lipsă gravă de muniție din cauza întârzierilor în acordarea ajutorului american.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la 11 martie pentru postul francez de televiziune BFMTV că situația de pe linia frontului "este mai bună decât a fost în ultimele luni".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel