Contestația Damen privind construcția unei nave de patrulare pentru România, respinsă în instanță

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Garda de Coastă a României, acțiune pe Marea Neagră. Sursă foto: Garda de Coastă, pagina oficială de Facebook
Garda de Coastă a României, acțiune pe Marea Neagră. Sursă foto: Garda de Coastă, pagina oficială de Facebook

Tribunalul București a respins contestația juridică a Damen privind atribuirea contractului pentru construirea unei nave pentru Poliția de Frontieră.

Pe modelul blocării atribuirii contractului pentru cele patru corvete, din programul de înzestrare ”Corveta Multifuncțională” Damen a contestat în noiembrie 2019 o licitație pentru construirea unei nave pentru Poliția de Frontieră. 

Conform unei decizii publicate pe site-ul Ministerului Justiției, Tribunalul București a respins contestația Damen Shipyards Gorinchem Bv privind contractul atribuit de Poliția de Frontieră. Decizia nu este definitivă.

În procesul intentat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Tribunalul a anunțat că: „Respinge exceptia tardivitatii invocarii excepţiei lipsei de interes a reclamantei, ca neintemeiata. (...) Respinge cererea de chemare in judecata, ca neintemeiata. Admite, in parte, cererea de intervenţie formulata de intervenientul Baltic Workboats AS. Respinge cererea de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecata. Respinge cererea conexata, ca neintemeiata. Cu drept de recurs in termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II a Contencios Administrativ şi Fiscal”.

 

Fincantieri a câștigat licitația

 

La licitația pe care Damen a contestat-o, pentru construirea unei nave maritime de patruale și a trei șalupe de interveție, licitație organizată de Poliția de Frontieră, au mai participat pe lângă olandezi, Vard Brăila (Fincantieri) și estonienii de la Baltic Workboats.

Contractul pentru construcția navei de patruale se ridică la aproximativ 130 de milioane de lei. Licitația a fost câștigată de Vard, dar Damen a blocat în instanță atribuirea contractului.

Amintim totodată că în cadrul altei licitații, în programului „Corveta multifuncțională”, pe 3 iulie 2019 compania franceză Naval Group a fost anunțată ca marele câștigător al licitației pentru corvetele românești. Damen a contestat și această decizie în instanță iar Tribunalul București a respins contestația. Damen a făcut recurs, urmând ca o decizie finală să fie așteptată.

CITEȘTE ȘI: Naval Group va construi corvetele României. Decizie în procesul intentat de Damen

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel