Construcția din Polonia a celei mai mari baze a US Army, finanțată de NATO, avansează cu pași rapizi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Brigada 405 Suport US Army
Sursa foto: Brigada 405 Suport US Army

Una dintre principalele linii de efort ale Brigăzii 405 Suport a US Army este programul Army Prepositioned Stock-2. Există cinci baze APS-2 în patru țări sub comanda și controlul Brigăzii 405 în sprijinul armatei SUA în Europa și Africa și a forțelor comune.

Noua bază APS-2 a Brigăzii 405 este situată în apropiere de Powidz și este în vecinătatea Bazei 33 a Forțelor Aeriene Poloneze, iar construcția noului amplasament este în plină desfășurare, se arată într-un comunicat al Brigăzii 405.

”Acum suntem în proporție de 98% cu Faza II”, a spus James O'Riley, coordonatorul de proiect al Corpului de Ingineri al US Army. ”Punem în funcțiune hidranții, liniile de medie tensiune, iluminatul exterior, pompele de incendiu, canalizarea, liniile de gaz și toate elementele de bază ale comunicațiilor și infrastructurii”, a mai spus el.

Construcția este programată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022 și gata de misiune în 2023.

Potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, Baza este cel mai mare proiect de infrastructură finanțat de NATO în ultimii 30 de ani. Costurile ar putea ajunge la peste 360 ​​de milioane de dolari.

Baza are 650.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare unde umiditatea este controlată, un depozit subteran de muniții în suprafață totală de 58.000 de metri pătrați, o instalație de întreținere a vehiculelor și a facilităților de sprijin în raport cu NATO pentru desfășurarea rapidă a trupelor și descurajarea potențialilor adversari, mai precizează sursa citată.

În APS-2 din Powidz vor staționa permanent aproximativ 85 de tancuri de luptă, 190 de vehicule blindate de luptă, 35 de sisteme artilerie și 4 poduri mobile împreună cu sute de seturi și piese de echipamente de sprijin. Pentru a muta această cantitate de echipament din SUA ar fi nevoie de 45-60 de zile. Având această bază la dispoziție deplasarea echipamentelor este redusă la 4-7 zile.

Comandantul Brigăzii de Suport a US Army, colonelul Brad Bane a spus că ”acestă bază ne îmbunătățește capacitatea de a folosi rapid și dinamic forța în teatru, îmbunătățind considerabil capacitățile de descurajare, îmbunătățind în același timp și poziția noastră de pregătire. În plus, asigură partenerii și aliații noștri că suntem dedicați apărării colective a Europei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel