Construcția portavionului John F. Kennedy (CVN 79) s-a încheiat. Urmează echiparea militară și testele

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel mai mare constructor naval al US Navy, Huntington Ingalls, a declarat marți că a început inundarea docului de la Newport, unde în 2015 a fost pusă chila portavionului John F. Kennedy (CVN 79), transmite defence blog.

Procesul lent de umplere controlată a docului uscat cu peste 38.000 de tone de apă va avea loc pe parcursul mai multor zile și marchează prima dată când nava ia contact cu apa.

Inundarea docului uscat este cu adevărat un eveniment istoric în construcția navei și un moment special pentru toți cei care au lucrat pentru a duce nava la acest punct”, a declarat Mike Butler, director de program pentru Kennedy. „Am făcut progrese remarcabile cu construcția lui Kennedy și suntem încântați să îl livrăm cu trei luni mai devreme decât fusese programat. Așteptăm cu nerăbdare să începem programul nostru de testare", a mai spus Mike Butler.

Inundarea docului uscat are loc etapizat fiind efectuate mai multe teste. Docul va fi inundat aproximativ 3 metri înălțime de la chilă iar odată ce docul este complet inundat și testarea inițială este finalizată, nava va pluti la capătul vestic al docului uscat. Luna viitoare, vor avea loc teste suplimentare înainte de botezul lui USS Kennedy programat pe 7 decembrie.

Peste 3.200 de constructori de nave și 2.000 de furnizori din întreaga țară au contribuit la construcția portavionului Kennedy. După botez, USS Kennedy va continua echiparea și perioada de testare fiind programată să intre în serviciul US Navy în 2022 sau mai devreme.

 

Vezi și: Noul portavion USS John F. Kennedy începe să prindă contur

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel