Consecințe ale tensiunilor din Arctica: Norvegia ar putea deveni locul unei confruntări militare între Rusia și SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:
Ministerul rus al Apărării - Facebook
Ministerul rus al Apărării - Facebook

Potrivit portalului Topwar.ru, în ultimele zile, în presa norvegiană a apărut o analiză în care se vorbește despre prezența militară americană în Norvegia, țară care se învecinează cu Federația Rusă. Materialul a fost realizat de locotenentul colonel Turmud Heyer, lector la Academia Militară a Forțelor Armate norvegiene. 

Heyer a remarcat faptul că poziția Norvegiei ar putea să o transforme „într-un câmp de luptă” în cazul ipotetic al unei confruntări armate între Statele Unite și Federația Rusă. Analiza cadrului militar norvegian s-a bazat pe creșterea tensiunilor în dezvoltarea Arcticii. 

Pornind de la afirmația profesorului de la Academia Militară norvegiană, despre implicarea țării sale în disputele dintre Washington și Moscova, propaganda rusă prezintă poziția lui Heyer din alt unchi. Narativul este reprezentat de teama că statul scandinav ar putea fi teatrul unui război din cauza prezenței americane și a NATO.

„De asemenea, este necesar să înțelegem că, dintre toate țările NATO, Norvegia este cea mai apropiată de marele arsenal nuclear rusesc din nord”, a menționat Heyer.

În opinia ofițerului și profesorului norvegian, în prezent, Rusia și Statele Unite au început un nou Război Rece, iar poziția Norvegiei trebuie să fie una pragmatică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel