Conferința de Securitate de la Munchen: Moldova, regiune de instabilitate în contextul tensiunilor dintre Rusia și Occident

Tudor Curtifan |
Data publicării:
armata transnistreană
armata transnistreană

Potrivit unui raport făcut public înaintea Conferinței de Securitate de la Munchen, statele Parteneriatului Estic – R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus - reprezintă o regiune de instabilitate în contextul rivalităţii geopolitice dintre Rusia şi Occident.

„O aliniere mai strânsă cu Rusia - mai slabă din punct de vedere economic decât Occidentul și care folosește metode coercitive din punct de vedere politic - nu este o opțiune atractivă pentru aceste țări, se menționează în raport. Studiul amintește că statele care caută legături mai strânse cu Occidentul sunt somate periodic de Moscova privind încercările de a părăsi orbita geopolitică a acesteia.

În același timp, nici Parteneriatul estic al Uniunii Europene, nici politica privind ușile deschise a NATO nu prezintă o perspectivă pentru aceste țări. Astfel, fostele republici sovietice s-au pomenit "într-o stare incertă" în ceea ce priveşte securitatea şi viitorul în general, atenționează Raportul, lansat în ajunul Conferinței de la Munchen, potrivit Radio Chișinău.

Acesta este cel mai important forum dedicat securității internaționale, la care vor participa 100 de șefi de stat și de guvern, miniștri de Externe și miniștri ai Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel