Toată conducerea militară ucraineană poartă discuții cu generali de top din SUA și Marea Britanie: Cooperarea militară, principalul subiect de pe agendă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandanții militari ucraineni s-au întâlnit cu omologii lor britanici și americani. Valerii Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că desfășurarea contraofensivei militarilor ucraineni a fost unul dintre subiectele de discuție.

Potrivit generalului Zalujnîi , el, împreună cu șeful Statului Major General, generalul Serhi Shaptala, adjunctul comandantului-șef, generalul Mikhailo Zabrodskîi, comandantul Marinei Militare, amiralul Oleksii Neizhpapa, și primul adjunct al ministrului apărării, generalul Oleksandr Pavliuk, s-au întâlnit cu partenerii americani și britanici într-un format extins.

La reuniune a participat, de asemenea, Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații Militare (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Generalii ucraineni au purtat discuții cu comandantul suprem al forțelor aliate din Europa (SACEUR), Christopher Cavoli, cu șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Tony Radakin, și cu reprezentanți ai delegațiilor partenere.

 

Subiectul principal al discuțiilor a fost cooperarea militară


Generalului Zalujnîi a precizat că a vorbit despre situația de pe linia frontului și despre desfășurarea acțiunilor ofensive și defensive ale Forțelor Armate Ucrainene.

"Le-am explicat planurile Forțelor Armate ale Ucrainei pentru viitorul apropiat și pe termen lung. Am discutat despre posibilele acțiuni ale inamicului", a precizat comandantul-șef al armatei ucrainene.

De asemenea, generalul ucrainean a precizat că i-a informat pe omologii şi partenerii săi cu privire la principalele nevoi ale armatei ucrainene, inclusiv muniție, armament, apărare aeriană, război electronic și sisteme de deminare la distanță.

,,O altă chestiune extrem de importantă este cea a dronelor. Contracararea dronelor inamice și consolidarea propriilor noastre capacități. Am convenit cu partenerii noștri să ne concentrăm asupra acestui domeniu", a subliniat Zalujnîi.

,,Mi-am exprimat recunoștința față de partenerii noștri americani și britanici pentru sprijinul și asistența lor în lupta împotriva agresorului rus. Împreună vom învinge!'', a mai spus generalul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel