Sistemul hipersonic cu lansare de la sol LRHW va fi îmbunătățit. Obiectivul e o nouă clasă de rachetă hipersonică cu rază lungă pentru SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Unitate de lansare a sistemului american LRHW, cunoscut și sub numele de sistemul de rachete hipersonice Dark Eagle.
Unitate de lansare a sistemului american LRHW, cunoscut și sub numele de sistemul de rachete hipersonice Dark Eagle.

U.S. Army a anunțat, la 17 mai 2024, că a acordat companiei americane Lockheed Martin un contract în valoare de 756 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea sistemului său de arme hipersonice cu lansare de la sol, Long Range Hypersonic Weapon (LRHW).

Contractul include echipamente suplimentare pentru baterii LRHW, sisteme avansate și asistență tehnică software, precum și suport logistic complet. Această inițiativă are ca scop consolidarea capacităților armatei SUA cu o nouă clasă de rachete hipersonice cu rază lungă de acțiune, ultra-rapide și foarte manevrabile, care pot fi lansate de pe platforme terestre mobile.

Sistemul LRHW (Long Range Hypersonic Weapon), o dovadă a tehnologiei de ultimă generație dezvoltată de Lockheed Martin, este conceput pentru a desfășura sistemul hipersonic de tip All Up Round (AUR), o componentă cheie a programului Conventional Prompt Strike (CPS) gestionat de Marina SUA.

 

Sistemul LRHW formează o unitate de luptă ofensivă sofisticată și robustă

 

Arma hipersonică cu rază lungă de acțiune (Long Range Hypersonic Weapon - LRHW) este un sistem avansat de rachete dezvoltat pentru armata SUA, reprezentând un salt semnificativ în tehnologia hipersonică. Aceasta este proiectată să se deplaseze la viteze mai mari de 5 Mach 5, adică de peste cinci ori viteza sunetului, ceea ce o face extrem de dificil de interceptat de către sistemele de apărare actuale. Spre deosebire de rachetele balistice tradiționale, LRHW poate efectua manevre neprevăzute în timpul zborului, ceea ce complică și mai mult eforturile de interceptare.

Steve Layne, vicepreședinte al Hypersonic Strike Strike Weapon Systems la Lockheed Martin, a subliniat angajamentul companiei de a sprijini dezvoltarea capacităților de atac hipersonic ale U.S. Army. "Lockheed Martin este mândră să continue parteneriatul solid cu guvernul SUA pentru capacitatea de atac hipersonic", a declarat Layne. "Prin acest contract, vom sprijini U.S. Army pentru a susține sistemul de armament hipersonic cu rază lungă de acțiune aflat în prezent în mâinile soldaților americani, vom produce baterii suplimentare pentru o viitoare desfășurare pe teren și vom contribui la testele de zbor".

Bazându-se pe colaborarea sa de succes cu armata SUA, Lockheed Martin a livrat prima baterie LRHW, cunoscută sub numele de Dark Eagle, soldaților americani în 2021. Acest nou contract consolidează și mai mult rolul continuu al Lockheed Martin în abordarea nevoilor critice de securitate națională, în dezvoltarea tehnologiilor de arme hipersonice și în asigurarea faptului că armata SUA deține în continuare o poziție de frunte în ceea ce privește capacitățile moderne pentru luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel