Compania franceză de apărare Nexter a prezentat o nouă versiune a tancului Leclerc (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Leclerc XLR, Eurosatory 2022, foto: @DefenseRomania
Leclerc XLR, Eurosatory 2022, foto: @DefenseRomania

Compania franceză de apărare Nexter a dezvoltat o nouă versiune a tancului Leclerc. Pentru prima dată, Nexter a prezentat public noua versiune a tancului Leclerc la expoziția de apărare Eurosatory 2022 de la Paris.

După cum a precizat compania, modernizarea tancului Leclerc, cunoscută și sub numele de programul XLR, reprezintă cea mai importantă actualizare adusă acestui tanc, deoarece a beneficiat de o serie de noi sisteme de arme şi control.

Compania a anunțat, într-un comunicat de presă, că încă de la prima sa intrare în serviciu, Leclerc XLR are deja un nivel de funcționalitate și performanță pe care alte tancuri de luptă principale din generația sa abia încep să îl implementeze.

În special, programul de upgrade „XLR” se referă la integrarea de noi funcții și sisteme, făcând din noul Leclerc un tanc de nouă generație, care va fi „protagonistul” ambițiosului program militar „Scorpion” în valoare de 6,7 miliarde de dolari. Programul militar „Scorpion” este strâns legat de modernizarea forțelor terestre franceze şi se desfăşoare pe o perioadă de 11 ani.

Tancul Leclerc XLR, pe lângă staţia de arme telecomandă, echipată o mitralieră de 7,62 mm, dispune şi de noi sisteme de comunicații care îi vor permite să facă schimb de date şi informaţii în timp real cu alte vehicule de luptă precum Serval și Jaguar. De asemenea, noi elemente de blindaj reactiv sunt adăugate pe părțile laterale și frontale ale tancului Leclerc XLR.

Implementarea programului SCORPION a necesitat dezvoltarea a trei noi platforme. Acestea sunt vehiculul blindat multi-rol Griffon (VBMR), vehiculul blindat de recunoaștere Jaguar (EBCR) și vehiculul blindat ușor multirol Serval. De asemenea, a necesitat modernizarea echipamentelor deja existente pe tancul Leclerc.

În 2020, Armata Franţei avea în stare operaţională 222 de tancuri Leclerc și 18 DCL [Dépanneurs Char Leclerc] – vehicule blindate de recuperare bazat pe șasiul de la Leclerc. Ca parte a programului militar SCORPION, 200 de tancuri Leclerc trebuie modernizate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel