Cursurile de instruire pentru sistemul de rachete Patriot: Compania Raytheon a premiat-o pe locotenentul român Alexandra Vîrlan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Locotenentul Alexandra Vîrlan din cadrul Forțelor Aeriene Române, care a absolvit două cursuri desfășurate la United States Army Air Defense Artillery School – Fires Center of Excelence, din Fort Sill, Oklahoma, a fost premiată pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul celor două cursuri.

Locotenentul Alexandra Vîrlan a fost premiată de către compania americană Raytheon, specializată în industria aerospațială și de apărare, ce produce prima unitate Patriot pentru România, au informat joi, Forțele Aeriene Române într-o postare pe Facebook.

Alexandra Vîrlan a terminat cursurile Colegiului Național Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia în 2011 și a urmat apoi Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă", lucrând în prezent pentru Forțele Aeriene Române. Alexandra a făcut parte anul trecut din primul grup român care a urmat instruirea pentru sistemul de rachete anti-balistice Patriot care va fi operabil în România.

Sistemele Patriot vor fi instalate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Poziţia de instruire este la Regimentul 74 Patriot "Mihai Bravu", din judeţul Giurgiu.

Programul major de înzestrare cu sistemele de rachete Patriot prevede achiziţia a şapte astfel de sisteme - patru destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Aeriene şi trei Statului Major al Forţelor Terestre.

România a contractat deja de la Statele Unite pentru circa 3,9 miliarde de dolari achiziția a șapte baterii Patriot în cea mai recentă configurație hardware-software, la pachet cu câteva sute de interceptori. Prima baterie ar trebui să intre în uz din 2020-2021.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, primul sistem Patriot livrat României va deveni operaţional în 2020 iar sistemele 2, 3 şi 4 - în 2022. În 2022 va fi livrată în România şi o consolă de comandă de cea mai nouă generaţie, ce detectează până la 100 de ţinte, pe o rază de 100 de kilometri. Potrivit reprezentanţilor Raytheon, România va fi una dintre primele ţări ce vor beneficia de o asemenea consolă, după SUA.

Din cele șapte baterii, patru vor fi la Forțele Aeriene și trei vor fi la Forțele Terestre. O baterie are fiecare câte o unitate de tragere (patru lansatoare montate/atașate fiecare pe câte un camion, un radar, o unitate de conducere a focului, generatoare și alte echipamente).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel