Compania americană Oshkosh Defense cumpăra sisteme de camuflaj Barracuda pentru vehiculele tactice JLTV

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul american de vehicule blindate Oshkosh Defense și compania suedeză de de apărare Saab au încheiat un acord pentru a integra sistemul de camuflaj Barracuda pe vehiculul tactic ușor JLTV.

Oshkosh Defense a semnat un acord cu Saab pentru a integra sistemul de camuflaj Barracuda pe vehiculele blindate JLTV. Sistemul Barracuda le permite militarilor să devină mai greu detectabil pe câmpul de luptă.

Sistemele avansate de camuflaj Barracuda de la Saab au fost livrate până acum în peste 45 de țări. Saab oferă un pachet unic de sisteme de camuflaj Barracuda de ultimă generație și soluții de protecție, concepute pentru a limita capacitățile de detectare și atac ale inamicului. Sunt disponibile diverse soluții și configurații ale acestor sisteme, necesare protejării clădirilor, personalului militar, vehiculelor şi altor echipamente militare. 

Potrivit Saab, sistemul de camuflaj Barracuda poate fi adaptat pentru a contracara senzorii de detecţie şi căutare au inamicului. Cu alte cuvinte, în cazul utilizării sistemul de camuflaj Barracuda pe un JLTV va face ca acest vehicul militar să nu fie găsit pe câmpul de luptă de senzorii de căutare în infraroşu şi camere camere cu termoviziune instalate pe vehiculele inamice.

După cum precizează compania Saab, materiale folosite pentru acest sisteme de camuflaj fac ca vehiculele militare să fie cu 90% mai greu observabile pe câmpul de luptă.

În 2015, compania americană Oshkosh Defense a câştigat un contract de înzestrare al U.S. Army cu aproximativ 17.000 de vehicule tactice JLTV.

În prezent, U.S. Army negociază semnarea unui contract adiţional pentru furnizarea a încă 15.000 de vehicule, Oshkosh fiind unul dintre principalii concurenți. Există, de asemenea, un interes din ce în ce mai mare pentru JLTV-urile companiei Oshkosh la nivel internațional, cu angajamente din partea mai multor state membre NATO și partenere ale SUA, inclusiv Belgia, Lituania, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord și România.

În timp ce obiectivul inițial al cooperării se concentrează în jurul sistemului Barracuda MCS și Oshkosh JLTV, acordul oferă, de asemenea, posibilitatea ca Saab să furnizeze și alte echipamente pentru a fi integrarea pe viitor pe vehiculele dezvoltate de Oshkosh.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel