Comandamentul Brigăzii Multinaţionale NATO de la Craiova, pregătit pentru misiuni de apărare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Capacitatea finală a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova (HQ MN BDE-SE) a fost declarată joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, în prezenţa şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Apărării Naţionale, începând de joi, "Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est este în măsură să asigure cadrul de instruire a structurilor subordonate şi afiliate, precum şi comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 - Apărare colectivă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei pe Flancul de Sud-Est al Alianţei".

"Atingerea capacităţii finale a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale reprezintă încununarea unor eforturi de aproape doi ani, pentru care militarii craioveni, dar şi cei din ţările aliate care încadrează comandamentul Brigăzii merită toate felicitările noastre. Guvernul României îşi respectă angajamentele asumate prin Programul de Guvernare, acordând o maximă importanţă consolidării capacităţii de apărare a ţării. România demonstrează şi prin îndeplinirea obiectivului de astăzi că rămâne un pilon de stabilitate pe flancul estic şi în regiunea Mării Negre. Demonstrăm că înţelegem, astfel, atât avantajele strategice care derivă din apartenenţa la NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară a lumii, cât şi obligaţiile care ne revin din această calitate", a declarat Mihai Fifor, potrivit sursei citate.

Capacitatea finală a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est a fost declarată de locţiitorul comandantului Comandamentului Forţelor Terestre Aliate de la Izmir, Turcia, generalul-locotenent Paolo Ruggiero, după derularea exerciţiului de evaluare SCORPIONS FURY 2018 (SCFY18).

Conform MApN, SCFY18 a fost organizat ca exerciţiu multinaţional, pentru evaluarea capacităţii Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de a-şi îndeplini misiunea încredinţată - prin exerciţii de comandament asistat de calculator, exerciţii de antrenament în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă.

La exerciţiul de evaluare SCFY18 au participat militari români şi străini din cadrul Comandamentului Forţelor Terestre Aliate (Izmir, Turcia), Statului Major al Forţelor Terestre, Diviziei Multinaţională Sud-Est, Centrului Naţional de Instruire Întrunită, unităţile subordonate Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (Batalionul 20 Infanterie, Batalionul 22 Infanterie, Batalionul 26 Infanterie, Batalionul 325 Artilerie, Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, Batalionul 116 Sprijin Logistic, Contingentul Militar Polonez), precum şi din structurile afiliate pe timpul exerciţiului (Batalionul 38 Mecanizat din Bulgaria, Regimentul 6 Cavalerie din Italia şi Batalionul 2 Pandur din Portugalia). 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel