Colecţia de trofee militare a armatei ucrainene a trecut de 500 de vehicule de luptă. Cele mai recente capturi sunt tancurile T-90A şi T-80BVM

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul contraofensivei militare din regiunea Herson, Forțele Armate Ucrainene reușesc nu numai să distrugă echipamentele rusești, ci și să captureze o cantitate semnificativă de echipamente militare. Multe dintre acestea sunt într-o stare tehnică bună, fiind abandonate pe câmpul de luptă de forţele ruse de ocupaţie.

 

După cum relatează mass-media ucraineană, în ultimele zile, Forțele Armate Ucrainene au capturat diferite tipuri de vehicule blindate rusești în regiunea Herson.

Armata ucraineană a pus mâna pe vehicule blindate, transportoare blindate, vehicule de luptă pentru infanterie și tancuri rusești. Recent, voluntarii din ''Legiunea Georgiană'' au publicat un scurt material video după ce au reuşit să captureze cel mai nou tanc rusesc T-90A.

Această versiune modernizată a tancului T-90 a intrat în producția de serie în 2004 și a primit mai multe îmbunătățiri.

De asemenea, Forțele Armate Ucrainene au reușit să distrugă și să captureze un număr semnificativ de tancuri T-62M/MV învechite - recent aruncate în lupta de armata rusă, pe fondul lipsei acute de tehnică militară modernă.

Recent, soldații Brigăzii 128 Asalt Montan "Transcarpatia" au publicat imagini cum momentul în care au capturat de la forţele ruse de ocupaţie un tanc modernizat T-80BVM, aflat într-o stare bună de funcţionare.

Se știe că în prezent militarii brigăzii "Transcarpatia" lupta pentru eliberarea localităţilor şi oraşelor din regiunea Herson de sub ocupaţia trupelor ruse.

Potrivit analiştilor militari independenţi de la Oryxspioenkop – care au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei - 54 de tancuri rusești T-80BVM au fost distruse și capturate de ucraineni de la începutul agresiunii militare ruse.

T-80BVM este versiunea îmbunătățită a tancului T-80BV. Primele tancuri au ajuns în dotarea armatei ruse în anul 2019. T-80BVM este cea mai recentă versiune a generației de tancuri T-80. Potrivit Oryxspioenkop, Forțele Armate Ucrainene dispun în prezent de cel puțin 28 de tancuri T-80BVM, toate capturate de la forţele ruse de ocupaţie.

Forțele Armate Ucrainene au reușit să captureze și alte vehicule blindate ale forțelor ruse de ocupație în regiunea Herson: BTR-80, BMP-3, MT-LBU şi BMP-2.

Pe 23 octombrie, analiştilor militari independenţi de la Oryx a publicat un raport în care precizează că Forțele Armate Ucrainene au capturat peste cinci sute de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) de la armata rusă, de la începutul invaziei ruse care durează de aproape opt luni de zile. De asemenea, în raportul realizat de Oryx se precizează că numărul vehiculelor de luptă pe care Ucraina le-a capturat de la Rusia a depășit deja numărul vehiculelor miliare pe care statele occidentale le-au donat armatei ucrainene.

De asemenea, s-a remarcat faptul că Forțele Armate Ruse au pierdut în total cel puțin 1594 de IFV-uri, inclusiv vehicule moderne de luptă cum ar fi BMP-3 și BMD-4M.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel