Coaliția, lovituri aeriene în Siria. Un lider ISIS a fost eliminat

Tudor Curtifan / 03 dec 2018 / 09:18
bombardament siria
bombardament siria

Coaliţia internaţională antijihadistă din Siria a anunţat duminică seară că a lovit un responsabil-cheie al grupării Stat Islamic (ISIS) implicat în asasinarea lucrătorului umanitar american Peter Kassig şi a altor prizonieri occidentali ai ISIS.

"Forţele coaliţiei au efectuat lovituri precise împotriva unui responsabil un rang înalt al ISIS, Abou al Oumarayn, (...) în deşertul sirian", a declarat purtătorul de cuvânt american al coaliţiei, Sean Ryan.

Acesta "a fost implicat în uciderea cetăţeanului american (...) Peter Kassig", răpit în 2013 în Siria şi executat prin decapitare în noiembrie 2014, a adăugat el.

În plus, responsabilul jihadist era "asociat şi direct implicat în executarea mai multor altor prizonieri", a adăugat Sean Ryan, subliniind că loviturile aeriene ale coaliţiei "continuă să perturbe comandamentul şi controlul ISIS asupra câmpului de luptă".

Peter Kassig, care a fondat în 2012 o organizaţie umanitară şi a adoptat prenumele Abdul Rahman după convertirea la islam, era în vârstă de 26 de ani.

Asasinarea acestui ostatic a fost provocată, potrivit ISIS, de trimiterea a circa 3.000 de soldaţi şi consilieri americani în Irak pentru a ajuta armata să lupte împotriva jihadiştilor.

Coaliţia internaţională a intervenit în Siria şi Irak cu începere din 2014 pentru a contracara expansiunea ISIS care preluase controlul asupra unor vaste regiuni de la graniţa dintre cele două ţări.

Învinsă în Irak, gruparea ultrajihadistă mai controlează câteva puncte din deşertul sirian, în special în estul ţării, unde coaliţia duce în continuare o luptă împotriva jihadiştilor, sprijinită la sol de o alianţă arabo-kurdă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy