Ciucă, la Reuniunea miniștrilor apărării NATO. Misiunile din Irak și Afganistan, discutate de oficiali

“Guardian Angels” din cadrul Batalionului 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”, asigurând protecția echipei de instruire, consiliere și asistență din Baza Aeriană Kandahar, Afganistan. Sursă foto: MApN Facebook
“Guardian Angels” din cadrul Batalionului 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”, asigurând protecția echipei de instruire, consiliere și asistență din Baza Aeriană Kandahar, Afganistan. Sursă foto: MApN Facebook

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a azi la a doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, organizată în sistem video-conferință.

Discuțiile s-au concentrat pe operațiile și misiunile aliate în desfășurare, cu accent pe Misiunile NATO din Irak și Afganistan.

2. Sursă foto... (nicolae_ciuca_reuniune_nato_33850000.jpg)

În acest context, miniștrii aliați au evaluat sprijinul pe care Alianța îl poate oferi Forțelor de securitate irakiene, în vederea dezvoltării capacităţii naţionale de securitate şi apărare, asigurării stabilității naționale și prevenirii resurgenței ISIS (DAESH), informează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

Totodată, a fost discutată perspectiva profilului Misiunii NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM) și viziunea aliată referitoare la sprijinul pe termen lung acordat Afganistanului, în cadrul efortului comun de stabilizare a țării și finalizarea negocierilor de pace intra-afgane.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a exprimat menținerea angajamentelor asumate privind participarea României la misiunile și operațiile aliate, contribuția națională fiind planificată într-o manieră flexibilă, care să permită reconfigurarea acesteia în funcție de viitoarele decizii aliate și de dinamica cerințelor operaționale specifice, mai precizează sursa citată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel