Ciucă: Au fost produse până în prezent 514 camioane Iveco pentru Armata română. Toate cele 2.902 - livrate până în 2026

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
IVeco Defence Vehicles
IVeco Defence Vehicles

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că până în 2026 vor trebui livrate toate cele 2.902 camioane fabricate de Iveco pentru Armata română.

Premierul a vizitat fabrica companiei de la Petrești, județul Dâmbovița, alături de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, alți lideri politici locali, dar și de Ambasadorul Italiei la București.

Nicolae Ciucă a subliniat că o parte din întârzieri au fost recuperate și și-a manifestat încrederea că toate cele 942 de camioane din primul contract subsecvent vor fi livrate până în 2024.

Amintim că România s-a angajat să achiziționeze 2.902 camioane Iveco în diferite configurații, până în 2026. Primul contract prevede livrarea a 942 de camioane până în 2024. 

 

Până în prezent au fost produse 514 camioane pentru Armata română. Până în 2026 vor trebui livrate 2.902

 

2. Camioane I... (camioane-iveco-romania-petresti-3_81275800.jpg)Camioane Iveco pentru Armata României, la facilitatea de la Petrești, Dâmbovița. Sursă foto: Generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării @OfficialFacebook

„Acum 18 luni a fost inaugurarea liniei de producție, iar azi, cu toate greutățile și problemele din timpul pandemiei și, desigur, toate aspectele legate de asigurarea logistică, s-a reușit ca după ce au existat întârzieri de aproximativ 9 luni de zile să se recupereze. Azi sunt întârzieri mai mici de 6 luni iar conducerea ne-a dat asigurări că există perspectiva ca anul viitor când urmează să fie încheiat primul contract subsecvent, compania să recupereze și chiar să devanseze termenele asumate.

Toate acestea sunt concretizate și prin numărul de camioane pe care le-au produs. În acest moment s-au produs aproximativ 514 camioane, la o capacitate de 400 de camioane pe an. Există clar perspectiva că până anul viitor în luna noiembrie vor fi produse toate cele aproximativ 900 de camioane câte sunt asumate prin primul contract subsecvent. Până la finele anului 2026 vor trebui încheiate toate livrările în conformitate cu contractul general care prevede aproximativ 2.902 camioane”, a precizat premierul Ciucă, într-o conferință de presă.

Șeful executivului a ținut să aducă în discuție și componenta offset.

„E important de precizat că s-a realizat cu o localizare a unui procent din componentele acestor camioane în industria din România. E un obiectiv al Guvernului, astfel încât prin deschiderea pe care am manifestat-o și susținerea investițiilor străine, respectiv a programelor de offset în contractele de achiziție tehnică militară să putem asigura o integrare cât mai consistentă în economia și industria noastră”, a mai punctat premierul, care a adăugat că se caută soluții pentru o integrare și mai mare a industriei de apărare în programele de achiziție.

 

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play) sau iOS (App Store).

Inaugurarea fabricii de la Petrești a avut loc pe data de 9 aprilie 2021, acum un an și jumătate. Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence, potrivit datelor oficiale.

Armata României va fi înzestrată cu autovehicule din gama Iveco High Mobility cu tracţiune 4X4, 6X6 şi 8X8, și 8x8 Prime Mover în 16 variante diferite. O treime dintre camioane vor fi dotate cu cabină blindată.

Numărul total de platforme va fi de 2.902, acestea fiind livrate până în 2026.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel