Ciucă: Armata României va primi, până la sfârșitul acestui an, 253 de camioane Iveco

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu privire la contractul prin care IVECO va fabrica camioane pentru Armata Românie.

Ministrul Nicolae Ciucă, împreună cu premierul Ludovic Orban au participat la prezentarea proiectului IVECO privind realizarea unei fabrici de asamblare pentru camioane militare în țara noastră.

Pe pagina personală de Facebook, ministrul Nicolae Ciucă a amintit că, potrivit contractului inițial, de la cel de-al 301-lea camion acestea vor fi produse în Petrești, județul Dâmbovița de către IVECO. El a precizat că până la finalul acestui an Armata Română va primi 253 de platforme.„

„Am fost prezent astăzi, împreună cu primul ministru Ludovic Orban, ministrul economiei Virgil Popescu, și ministrul transporturilor Lucian Bode, la inaugurarea lucrărilor pentru realizarea unei noi fabrici pentru camioane militare. În fiecare an, cei 200 de angajați ai acestei noi capacități de producție vor livra în jur de 440 de camioane noi, atât de mult așteptate de militari.

În total, conform contractelor semnate, Armata României va primi, până la sfârșitul acestui an, 253 de platforme de transport pe roți în diverse configurații, din totalul de 2.902. După finalizarea construcției și demararea producției, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce la Petrești, în județul Dâmbovița.

Investiția este realizată de IVECO Defence Vehicle SPA Italia, ca parte a obligației de compensare asumată prin contractul cu Armata României, de cel puțin 80% din valoarea contractului. 2020 este anul în care alocările bugetare pentru înzestrarea Armatei României încep să își arate roadele și în industria națională de apărare prin atribuirea de contracte unor agenți economici”, a transmis Nicolae Ciucă, pe pagina personală de Facebook.

Amintim că Ministerul Apărării a atribuit în luna decembrie a anului trecut un contract companiei Iveco pentru fabricarea a 2.902 de camioane. 

Contractul prevede inițial 940 de camioane militare pentru Armată într-un prim lot, urmând ca ulterior, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea să fie produse în țara noastră. Unde anume, nu s-a stabilit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel