Cinci posibile scenarii pentru desfășurarea de trupe franceze în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata franceză. Foto: Ministerul Apărării din Franța
Armata franceză. Foto: Ministerul Apărării din Franța

Recent, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Parisul nu exclude să-și trimită trupele în Ucraina. Această idee a fost parțial susținută de alte țări europene. Senatorul francez Cedric Perrin a adăugat că decizia de a trimite trupe ar trebui luată în consultare cu țările NATO.

Publicația Le Figaro a prezentat cinci scenarii posibile pentru trimiterea de trupe NATO în Ucraina, relatează UNIAN. Se remarcă faptul că unele scenarii sunt pe deplin viabile.

Scenariul 1: Franța înființează fabrici în Ucraina

Conform acestui plan, Parisul poate construi fabrici pentru producția de arme și întreținerea armamentului. Cu toate acestea, acest scenariu ar putea întâmpina câteva probleme. Una dintre ele ar putea fi valoarea prea marea a costurilor pe care trebuie să le suporte companiile de asigurări. Fabricile pot fi ţinta atacurilor ruseşti, ceea ce face ca acest scenariu să fie puțin probabil.

Scenariul 2: Personalul militar va fi angajat în activități de deminare și instruire

În acest caz, Franța va instrui soldații ucraineni direct în Ucraina și va ajuta, de asemenea, la curățarea teritoriului ucrainean de dispozitive explozive. În prezent, armata franceză este implicată în instruirea personalului militar ucrainean în Franța și Polonia.

Scenariul 3: Apărarea orașului Odesa

Franța ar putea juca un rol important în apărarea orașului portuar ucrainean. Ideea este că Macron se teme că rușii vor pune stăpânire pe portul de la Marea Neagră, care, la rândul său, reprezintă o amenințare pentru Franța. El se teme, de asemenea, că războiul se va extinde în Moldova.

Scenariul 4: Armata franceză creează o zonă de apărare

Acesta se referă la crearea de zone tampon de către trupele franceze pentru a ajuta ucrainenii.

Nicolas Tenzer, lector la Universitatea Sciences Po din Paris, consideră că astfel de zone ar putea fi create în teritoriile deja eliberate - la granița cu Belarus, în Herson sau Harkov.

"În acest fel, s-ar putea da un semnal rușilor să se abțină de la noi ofensive. În plus, ar putea proteja și zonele civile, care devin în mod regulat ținte ale armatei ruse", a precizat Tenzer.

Scenariul 5: Războiul în tranșee

Acest plan implică implicarea directă a trupelor franceze în lupte pe frontul ucrainean. Cu toate acestea, acest scenariu este cel mai puțin realist, deoarece este "echivalent cu a declara război Rusiei".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel