CIA joacă tare și difuzează materiale video pentru a-i convinge pe ruși să trădeze regimul (Video). Strategia SUA mizează și pe nemulțumirile față de războiul din Ucraina

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția Centrală de Informații (CIA) a publicat un material video în care încearcă să-i convingă pe rușii nemulțumiți să își denunțe liderii. Acesta este cel de-al treilea videoclip de până acum, despre care agenția susține că este o strategie care funcționează. CIA spune că mizează pe nemulțumirea tot mai mare a rușilor față de războiul din Ucraina.

CIA a publicat un nou material video în care face apel la rușii nemulțumiți care ar putea transmite informații secrete agenției de spionaj - o tactică despre care spune că dă deja roade. 

Oligarhii din Rusia au distrus țara din interior, împiedicând oamenii obișnuiți să prospere, spune naratorul. Un material video difuzat anterior, în mai 2023, părea să se adresase direct oficialilor ruși şi nu simplilor cetățeni ai Rusiei.

"Vedem mai multe acțiuni de sensibilizare din partea rușilor ca urmare a acestor videoclipuri", a declarat o persoană sub protecţia anonimatului pentru NBC News. Revista Business Insider nu a reușit să verifice în mod independent afirmația.

Pe Telegram, materialul video a fost văzut de 6.400 de ori până marți. Telegram, aplicația de mesagerie criptată, este populară în Rusia, oferind anonimat într-o presă altfel foarte controlată, cu pedepse grele pentru jurnaliștii care ies de sub control braţului lung al propagandei Ruse.

CIA are un canal dedicat în limba rusă pentru a încuraja informatorii, cu 13 500 de urmăritori acolo - o mică parte din populația rusă.

În materialul video recent publicat de CIA, se încearcă o campanie de exploatare a frustrării cetăţenilor ruşi față de războiul din Ucraina, naratorul spunând că elitele ruse "vând țara pentru palate și iahturi, în timp ce soldații noștri mănâncă cartofi putrezi și trag cu arme vechi", potrivit traducerii NBC News. 

Imaginile prezintă de cele mai multe ori un bărbat care stă gânditor în casa sa - unele dintre ele fiind preluate din videoclipurile anterioare - în contrast cu imagini de arhivă patriotice despre realizările rusești, cum ar fi misiunile spațiale sovietice și paradele militare.

În cele din urmă, bărbatul este văzut scriind mesaje pe telefon, probabil pentru a contacta CIA. Videoclipul se încheie cu un mesaj care îndeamnă privitorul să apeleze la o rețea de comunicații securizată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel