China „răzbună” balonul doborât de un F-22. Gigantul american Lockheed Martin, introdus pe lista de sancțiuni

Darius Muresan |
Data publicării:
F-22 Raptor. Foto: U.S. Air Force
F-22 Raptor. Foto: U.S. Air Force

China a impus sancţiuni împotriva a două companii americane din domeniul apărării, din cauza vânzărilor de arme către Taiwan.

Decizia vine după ce Beijing-ul a promis să ia "contramăsuri" în urma modului în care Washington-ul a gestionat situaţia în cazul balonului de supraveghere chinezesc care a intrat în spaţiul aerian american la sfârşitul lunii trecute, potrivit agenției News.ro care citează CNN.

Corporaţia Lockheed Martin (LMT) şi divizia de rachete şi apărare a companiei Raytheon (RTN) Technologies Corp, Raytheon Missiles & Defense, vor fi adăugate pe lista de sancţiuni a Chinei, a anunţat Ministerul Comerţului din China într-o declaraţie joi. Ele au interdicţie să importe, să exporte şi să investească în China.

Ambele companii sunt, de asemenea, vizate de amenzi reprezentând "de două ori valoarea" vânzărilor lor de arme către Taiwan din septembrie 2020 încoace, iar executivii lor de nivel superior vor avea interdicţie să intre şi să lucreze în China.

Nu a fost clar imediat cum va impune Beijing-ul amenzile. În timp ce Statele Unite interzic vânzarea de arme către China, unii contractori americani de apărare au legături cu sectorul civil.

Beijing-ul a impus anterior sancţiuni ambelor companii în legătură cu vânzările lor de arme către Taiwan, fără a specifica ce ar implica pedepsele şi cum vor fi aplicate. Partidul Comunist de guvernământ din China consideră Taiwanul democratic drept teritoriul său, deşi nu l-a controlat niciodată.

Această mişcare vine la doar câteva zile după ce Departamentul de Comerţ al SUA a restricţionat şase companii chineze pe care le-a legat de programul aerospaţial al armatei chineze de a obţine tehnologie americană fără autorizare guvernamentală.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel