China răspunde acuzelor lui Trump și spune că nu are niciun interes în a interfera în alegerile din SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

China nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a anunţat joi diplomaţia chineză, după ce preşedintele american Donald Trump declarase că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat în conferinţa de presă cotidiană că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în acest dosar.

Liderul de la Casa Albă a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus, potrivit Reuters.

''China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă'', a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.

''Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi'', a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel