China răspunde acuzelor lui Trump și spune că nu are niciun interes în a interfera în alegerile din SUA

Tudor Curtifan / 30 apr 2020 / 16:39

China nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a anunţat joi diplomaţia chineză, după ce preşedintele american Donald Trump declarase că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat în conferinţa de presă cotidiană că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în acest dosar.

Liderul de la Casa Albă a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus, potrivit Reuters.

''China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă'', a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.

''Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi'', a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy