Donald Trump: China vrea să pierd alegerile prezidenţiale din noiembrie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă britanice în Biroul Oval, Trump a spus că analizează diferite opţiuni în ceea ce priveşte consecinţele pentru China în legătură cu COVID-19. ''Eu pot face multe'', a declarat liderul american.

El consideră China vinovată pentru pandemia care a cauzat deja moartea a cel puţin 60.000 de persoane în SUA şi a aruncat economia americană într-o recesiune profundă, afectându-i speranţele în obţinerea unui nou mandat de patru ani la Casa Albă, notează Reuters.

Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus.

Întrebat dacă ia în calcul utilizarea tarifelor ca mijloc coercitiv contra Chinei, liderul american a răspuns: ''Sunt multe lucruri pe care le pot face. Analizăm ce s-a întâmplat''.

,,China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă'', a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.

''Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi'', a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel