China nu mai vrea Su-35, deși Rusia e dispusă să vândă un nou lot de avioane. Moscova fusese acuzată de șantaj

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

China se pare că a renunțat la achiziționarea mai multor avioane rusești de tip Su-35, asta în pofida faptului că partea rusă și-a manifestat intenția de a colabora din nou cu Beijingul pentru un nou contract în ceea ce privește achiziția acestor aeronave.

Directorul Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, Dimitri Șugaev, citat de agenția de presă Tass, a precizat în cadrul Forumului Economic al Estului că Federația Rusă e deschisă în ceea ce privește un alt contract pentru achiziția de avioane de luptă de generația 4 ++ Su-35 de către China.

Totuși, Șugaev a admis că până în prezent nu există nicio intenție a Beijingului cu privire la o nouă achiziție.

Semnalăm că Beijingul a achiziționat până în prezent 24 de aeronave de tip Su-35, în valoare de aproximativ 2.5 miliarde de dolari.

Șugaev a dat asigurări că deși China nu și-a manifestat intenția de a achiziționa mai multe avioane Su-35, Moscova e pregătită să colaboreze din nou cu Beijingul.

 

China acuză Rusia de șantaj în ceea ce privește achiziția de Su-35

 

Interesant e că declarația oficialului rus vine ca o confirmare a faptului că Beijingul nu mai are nicio intenție să achiziționeze Su-35. Acest lucru a fost semnalat și de DefenseRomania încă de la începutul anului, când sub protecția anonimatului un oficial militar chinez a declarat că țara sa nu va mai achiziționa Su-35 și a acuzat Moscova de șantaj.

Acesta a precizat că Federația Rusă a solicitat Chinei să achiziționeze mai multe avioane Su-35 în schimbul tranzacției motoarelor rusești AF-31F cu care ar fi urmat să fie echipate aeronavele chinezești J-20.

Principala problemă cu care se confruntă J-20 este la motor. Inițial noile avioane ar fi trebuit să fie echipate cu motoare speciale W-15, dar, în timpul unui test în 2015 motorul a explodat, fără însă să producă victime. 

Oficialul chinez a mai precizat la vremea respectivă că exceptând autonomia, radarul, sisteme de navigație și unele elemente electronice, aeronavele Su-35 ar fi inferioare celor chinezești J-16.

CITEȘTE ȘI:  'Su-35, dacă vreți motoare pentru J-20'. Beijingul renunță, dar visează la motoare precum cele de pe F-22

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel