China își prezintă forța navală și desfăşoară exerciţii militare în patru mări

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

China a început luni cinci exerciţii militare simultane de-a lungul diferitelor părţi ale coastei sale, fiind a doua oară în ultimele două luni când desfăşoară astfel de manevre concurente pe fondul tensiunii regionale în creştere, relatează Reuters.

Două dintre exerciţii se desfăşoară lângă Insulele Paracel în disputata Mare a Chinei de Sud, unul în Marea Chinei de Est, altul mai la nord, în Marea Bohai și unul în Marea Galbenă a anunţat Administraţia Siguranţei Maritime în notificări postate pe site-ul său.

În partea de sud a Mării Galbene, exerciţii, inclusiv de tragere cu muniţie de război, au loc de luni până miercuri. Se interzice accesul tuturor navelor în zonă, a precizat Administraţia Siguranţei Maritime, transmite Agerpres.

În încercarea de a instrui o forţă militară pregătită pentru luptă, China desfăşoară exerciţii periodic, dar rareori au loc manevre multiple în acelaşi timp.

Luna trecută, China a anunţat patru exerciţii separate, de la Marea Bohai spre Marea de Est şi Marea Galbenă, coborând până la disputata Mare a Chinei de Sud, în ceea ce experţii militari chinezi au calificat ca fiind o rară desfăşurare de manevre.

Statele Unite au trimis avioane spion într-o zonă de excludere aeriană deasupra desfăşurării exerciţiilor militare chineze luna trecută. Tensiunile au atins un nou nivel între China şi Statele Unite în legătură cu o serie de probleme, de la Taiwan şi pandemia de coronavirus şi până la comerţ şi drepturile omului.

China a desfăşurat de asemenea activităţi militare frecvente în apropierea Taiwanului, pe care îl consideră parte integrantă a teritoriului său.

Citește și: Armata taiwaneză afirmă că are dreptul la contraatac, în contextul ameninţărilor din partea Chinei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel