China a prezentat oficial un concept al unei versiuni J-20, prima aeronavă stealth din lume cu două locuri (Video)

J-20 în două locuri, captură YouTube via The Drive
J-20 în două locuri, captură YouTube via The Drive

China a prezentat în cursul săptămânii trecute un material video care a dat naștere mai multor speculații pe internet: O versiune a aeronavei J-20, de generația a V-a, cu două locuri.

În cazul în care China va dezvolta o asemenea versiune pentru J-20, aeronava va fi primul avion din istorie, de generația a V-a, care va avea două locuri.

Imaginile video au fost date publicității în cursul săptămânii trecute de Aviation Industry Corporation (AVIC), parte a Chengdu, a prezentat patru aeronave J-20 care zburau în formație, versiune în două locuri. Deși au mai existat speculații cu privire la dezvoltarea unei asemenea versiuni, este prima oară când un asemenea concept apare în imagini oficiale. 

În cazul în care o asemenea versiune va fi construită, China ar fi prima țară care va deține un avion de generația a V-a cu două locuri, această capacitate nefiind implementată nici pe F-22, F-35 sau Su-57, aeronavă considerată de ruși ca fiind de generația a V-a.

O asemenea versiune ar putea da posibilitatea celui de-al doilea pilot să efectueze sarcini auxiliare, precum sisteme de război electronic sau controlul unui UAV ori chiar al unui roi de drone.

Despre un J-20 cu două locuri, publicația noastră a scris încă din 2019, când pe internet au apărut mai multe zvonuri cu privire la acest lucru. Atunci, televiziunea chineză CCTV a publicat un asemenea raport. Diferența e că imaginile prezentate săptămâna trecută sunt asumate oficial.

 

 

China ar avea aproximativ 50 de aeronave J-20

 

Cei de la The Drive, citând surse oficiale estimează că până la sfârșitul anului 2019, China a construit aproximativ 50 de aeronave J-20. Sursa citată precizează că rapoarte neconfirmate de la Beijing sugerează o capacitate de producție de 48 de avioane anual, dar nu există dovezi că această cifră a fost atinsă. Totuși, China a demonstrat că este capabilă să producă rapid un număr mare de aeronave iar în viitor această cifră ar putea fi atinsă.

Aronavele J-20 sunt răspunsul Bejingului la F-22 și F-35. În 2016 China a prezentat în premieră avionul de luptă stealth Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziții aviatice din țară. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la ceremonia de deschidere.

CITEȘTE ȘI: Rusia șantajează China: 'Su-35, dacă vreți motoare pentru J-20'. Beijingul renunță, dar visează la motoare precum cele de pe F-22

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel