J-20. China, primul avion de luptă ”invizibil” cu două locuri? - FOTO

Darius Muresan / 20 ian 2019 / 14:54
Chengdu J-20 China
Chengdu J-20 China

În presă au apărut noi informații cu privire la avionul de luptă ”invizibil” Chengdu J-20, dezvoltat de China.

O posibilă versiune a avionului de luptă J-20, primul avion "stealth" al Chinei, a fost dezvăluită potrivit unui raport, informează janes.com. Este vorba despre un concept al J-20, cu două locuri.

Deși pe internet, de o perioadă mai mare de timp, au apărut mai multe zvonuri legate de această variantă, ele par astăzi confirmate de televiziunea chineză CCTV care a publicat recent un raport care prezintă un avion de luptă ”stealth” J-20 cu două locuri. China ar fi prima țară din lume care ar implementa un asemenea proiect.

(w670)

La începutul anului trecut, China a anunţat că a introdus în serviciul de luptă noua sa generaţie de avioane "invizibile" J-20. Prin acest proiect Beijingul încearcă să reducă decalajul față de Statele Unite ale Americii.

În 2016 China a prezentat în premieră avionul de luptă "invizibil" Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziții aviatice din țară. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la ceremonia de deschidere.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy