J-20. China, primul avion de luptă ”invizibil” cu două locuri? - FOTO

Darius Muresan |
Data publicării:
Chengdu J-20 China
Chengdu J-20 China

În presă au apărut noi informații cu privire la avionul de luptă ”invizibil” Chengdu J-20, dezvoltat de China.

O posibilă versiune a avionului de luptă J-20, primul avion "stealth" al Chinei, a fost dezvăluită potrivit unui raport, informează janes.com. Este vorba despre un concept al J-20, cu două locuri.

Deși pe internet, de o perioadă mai mare de timp, au apărut mai multe zvonuri legate de această variantă, ele par astăzi confirmate de televiziunea chineză CCTV care a publicat recent un raport care prezintă un avion de luptă ”stealth” J-20 cu două locuri. China ar fi prima țară din lume care ar implementa un asemenea proiect.

(w670)

La începutul anului trecut, China a anunţat că a introdus în serviciul de luptă noua sa generaţie de avioane "invizibile" J-20. Prin acest proiect Beijingul încearcă să reducă decalajul față de Statele Unite ale Americii.

În 2016 China a prezentat în premieră avionul de luptă "invizibil" Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziții aviatice din țară. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la ceremonia de deschidere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel