China a revizuit în creștere numărul morților de COVID-19 în Wuhan, dar spune că „răspunsul la pandemie este ireproșabil”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militari chinezi, în luptă cu noul coronavirus. Sursă foto: Ministry of National Defense of China
Militari chinezi, în luptă cu noul coronavirus. Sursă foto: Ministry of National Defense of China

Bilanțul morților răpuși de COVID-19 a crescut azi semnificativ în China, după ce primăria din Wuhan a revizuit în creștere numărul deceselor. Astfel, au apărut în plus 1.290 de morți. Totuși, Beijingul se apără și spune că nu ascunde adevărul.

Astfel, potrivit Agerpres care citează AFP, guvernul comunist chinez a dezmințit că ascunde adevărul după majorarea bruscă a numărul morților. Beijingul afirmă că situația a fost generată de suprapopularea spitalelor iar răspunsul la epidemie este „ireproșabil”.

"Nu a existat niciodată nicio disimulare şi nu vom permite niciodată nicio disimulare", a dat asigurări în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, după anunţarea a aproape 1.300 de morţi suplimentari la Wuhan, oraşul unde a apărut virusul la sfârşitul anului trecut.

Zhao a recunoscut "întârzieri, omisiuni şi imprecizii" în înregistrarea deceselor la începutul epidemiei, din cauza suprapopulării spitalelor.

CITEȘTE ȘI: SUA anchetează dacă noul coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan


China consideră că a „răspuns ireproșabil” la epidemie


Dar "răspunsul Chinei la epidemie este ireproşabil", a declarat el.

Bilanţul epidemiei de COVID-19 a crescut semnificativ vineri în China, după ce primăria din Wuhan a revizuit în creştere numărul deceselor şi a raportat 1.290 de morţi suplimentari.

Noile date ridică la 3.869 numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus în Wuhan şi la 4.632 bilanţul total al deceselor din China.

Guvernul provinciei Hubei, unde este situat Wuhan, a precizat într-un comunicat că numărul morţilor a fost revizuit în creştere în urma rapoartelor întârziate ale instituţiilor medicale şi datorită faptului că unii pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit în casele lor în timp ce spitalele erau supraîncărcate în primele etape ale epidemiei.

Beijingul a fost criticat de ţări precum SUA, Marea Britanie sau Franţa pentru felul în care a gestionat răspunsul la epidemie. În acest sens, Macron a afirmat că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China și că, "evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim".

CITEȘTE ȘI: OMS, în offside în 'conflictul' cu Trump. Taiwanul publică un document oficial cu privire la COVID-19

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel