Coronavirus | Macron, deranjat de modul în care China a gestionat criza: S-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim

S.I. Catalin / 17 apr 2020 / 10:25
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Sursa foto: Axios
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Sursa foto: Axios

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, declarând publicaţiei Financial Times că, "evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim", notează AFP.

,,Să nu avem acea naivitate care constă în a spune că este mult mai puternic", a subliniat preşedintele francez în legătură cu modul în care China a gestionat situaţia. "Nu ştim. Şi, evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim", a adăugat el, în timp ce Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor "întrebări dure" legate de gestionarea crizei coronavirusului.

Rezervele exprimate de şeful statul francez s-au alături semnelor de întrebare ridicate de Londra şi Washington.

Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor "întrebări dure cu privire la apariţia coronaviruslui şi de ce nu a fost oprit mai devreme".

La rândul său, administraţia Trump a acuzat Beijingul că a "ascuns" gravitatea pandemiei la declanşarea sa în China şi a suspendat marţi contribuţia americană la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), reproşându-i că s-a aliniat poziţiilor chineze.

Rusia a intervenit şi ea joi seară pentru a lua apărarea Beijingului. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi, în cursul unei discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping, drept "contraproductive" acuzaţiile vizând Beijingul, suspectat de dezinformare în privinţa noului coronavirus apărut în China.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy