OMS, în offside în 'conflictul' cu Trump. Taiwanul publică un document oficial cu privire la COVID-19

Tudor Curtifan / 14 apr 2020 / 21:00
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook

Președintele Donald Trump și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află într-un 'conflict' deschis după ce Washingtonul a acuzat OMS că a protejat China în pandemia de COVID-19.

Președintele american Donald Trump reproşează în principal că OMS a acceptat fără o analiză critică informaţiile incomplete prezentate de China în ceea ce privește COVID-19. 

Trump a acuzat OMS că este apropiată Chinei și a gestionat prost epidemia de noul coronavirus.

''Actele OMS au costat vieţi omeneşti'', acuză Departamentul de Stat al SUA, reproşând Organizației Mondiale a Sănătății că a ''privilegiat politica în faţa sănătăţii publice''.

De partea cealaltă, președintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ca pandemia de COVID-19 să nu fie "politizată".

 

Taiwanul a publicat un e-mail în care se adresa OMS încă din decembrie 2019

 

În urma acestui conflict, Taiwanul a intervenit și a publicat date oficiale prin care atenționa și solicita încă din decembrie 2019 Organizației Mondiale a Sănătății informații cu privire la pericolul noului coronavirus, în urma unor informații provenite din China, precizează Fox News. În acest sens Centers for Disease Control (CDC) din Taiwan s-a adresat printr-un e-mail OMS, e-mail pe care l-a făcut public.

Taiwanul acuză OMS că a mușamalizat gravitatea și răspândirea coronavirusului în încercarea de a proteja China. Chiar și în momentul în care Taiwanul a tras un semnal de alarmă și a cerut informații despre cazuri de „peneumonie atipică”. 

Potrivit surse citate, China a răspuns Taiwanului despre cazurile de COVID-19 din decembrie 2019: „Bănuim că e nu e vorba de SARS. Cu toate acestea, testele sunt încă în curs de examinare, iar cazurile au fost deja izolate”. Totodată, Taiwanul a solicitat Chinei să informeze despre  eventualele date noi relevante despre noul virus. Fapt ce știm că nu s-a mai întâmplat.

Amintim în acest sens că OMS a negat faptul că Taiwanul a alertat vreodată Organizația cu privire la o potențială răspândire a unui virus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy