OMS, în offside în 'conflictul' cu Trump. Taiwanul publică un document oficial cu privire la COVID-19

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook

Președintele Donald Trump și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află într-un 'conflict' deschis după ce Washingtonul a acuzat OMS că a protejat China în pandemia de COVID-19.

Președintele american Donald Trump reproşează în principal că OMS a acceptat fără o analiză critică informaţiile incomplete prezentate de China în ceea ce privește COVID-19. 

Trump a acuzat OMS că este apropiată Chinei și a gestionat prost epidemia de noul coronavirus.

''Actele OMS au costat vieţi omeneşti'', acuză Departamentul de Stat al SUA, reproşând Organizației Mondiale a Sănătății că a ''privilegiat politica în faţa sănătăţii publice''.

De partea cealaltă, președintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ca pandemia de COVID-19 să nu fie "politizată".

 

Taiwanul a publicat un e-mail în care se adresa OMS încă din decembrie 2019

 

În urma acestui conflict, Taiwanul a intervenit și a publicat date oficiale prin care atenționa și solicita încă din decembrie 2019 Organizației Mondiale a Sănătății informații cu privire la pericolul noului coronavirus, în urma unor informații provenite din China, precizează Fox News. În acest sens Centers for Disease Control (CDC) din Taiwan s-a adresat printr-un e-mail OMS, e-mail pe care l-a făcut public.

Taiwanul acuză OMS că a mușamalizat gravitatea și răspândirea coronavirusului în încercarea de a proteja China. Chiar și în momentul în care Taiwanul a tras un semnal de alarmă și a cerut informații despre cazuri de „peneumonie atipică”. 

Potrivit surse citate, China a răspuns Taiwanului despre cazurile de COVID-19 din decembrie 2019: „Bănuim că e nu e vorba de SARS. Cu toate acestea, testele sunt încă în curs de examinare, iar cazurile au fost deja izolate”. Totodată, Taiwanul a solicitat Chinei să informeze despre  eventualele date noi relevante despre noul virus. Fapt ce știm că nu s-a mai întâmplat.

Amintim în acest sens că OMS a negat faptul că Taiwanul a alertat vreodată Organizația cu privire la o potențială răspândire a unui virus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel