China a prezentat survolul la joasă altitudine a unui J-15 deasupra unui distrugător american din clasa Arleigh Burke (Video)

Foto: Captură video via The War Zone
Foto: Captură video via The War Zone

Armata de Eliberare a Poporului a prezentat un scurt material video în care se poate observa cum un avion de luptă de tip J-15 zboară la joasă altitudine deasupra unui distrugător american.

Cei de la The War Zone, care au analizat imaginile, arată că e vorba despre un distrugător purtător de rachete din clasa americană Arleigh Burke, însă precizează că nu se poate identifica sigur despre ce distrugător din această clasă este vorba. 

Totodată, sursa citată că nu poate fi stabilită nici data sau locația în care incidentul a avut loc, deși cel mai probabil e vorba de Strâmtoarea Taiwan.

Imaginile sunt prezentate ca o demonstrație de forță a Armatei de Eliberare a Poporului pe canalele de propagandă din China.

 

 

E posibil ca în incident să fi fost implicat distrugătorul american USS Higgins, din clasa Arleigh Burke 

 

De precizat că săptămâna trecută, USS Higgins, distrugător purtător de rachete din clasa Arleigh Burke, împreună cu fregata canadiană HMCS Vancouver au trecut prin Strâmtoare. E posibil să ca pe imagini să fie USS Higgins. Cu toate acestea distrugătoarele americane din clasa Arleigh Burke operează des în regiune, ceea ce înseamnă că e la fel de posibil ca filmarea să fie mai veche, probabil din timpul tensiunilor uriașe care au succedat vizitei efectuate de Nancy Pelosi, al treilea om în statul american, în Taiwan.

Ce știm e că avionul J-15, care zbura în formație, și care a survolat la joasă altitudine distrugătorul american, opera de pe portavionul chinez Liaoning.

De precizat că în contextul vizitei efectuate de Nancy Pelosi, China a desfășurat o adevărată demonstrație de forță militară în jurul Taiwanului, cu exerciții fără precedent pe care le-a prelungit și la care au participat inclusiv cele două portavioane Liaoning și Shandong.

Până în prezent nu există un punct de vedere al U.S. Navy cu privire la incidentul în care un J-15 a survolat la joasă altitudine un distrugător american din clasa Arleigh Burke.

 

Problema Taiwanului

 

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel