China a fost exlusă de la exercițiile navale conduse de SUA

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Navele din SUA, marinele din Chile
Navele din SUA, marinele din Chile

Statele Unite nu au invitat China să participe la Rim of the Pacific Exercise 

Statele Unite nu au invitat China să participe la Rim of the Pacific Exercise în vederea expansiunii navale a Beijingului, a declarat Departamentul Apărării al SUA într-o declarație din 2 iunie. Exercițiile mai cunoscute ca RIMPAC reunesc 25 de țări, 45 de nave și 25.000 de persoane.

Guvernul american "a eliminat" Armata de Eliberare a Poporului de la exercițiile din 2018 "ca răspuns inițial la continuarea militarizării Chinei în Marea Chinei de Sud", a declarat secretarul apărării, James Mattis, pe site-ul departamentului

"Comportamentul Chinei este incompatibil cu principiile și scopurile exercițiului RIMPAC, un exercițiu în care transparența și cooperarea sunt semne distinctive", a spus el. 

Beijingul nu trebuie să-și facă griji în prinvinţa exerciţiilor, deoarece a militarizat deja insulele-cheie din Marea Chinei de Sud, împotriva protestelor statelor din Asia de Sud-Est și a dezvoltat o marină puternică care navighează liber în apele internaţionale ale Oceanul Pacific, în ciuda tuturor obiecțiilor din partea Japoniei și Taiwanului, spun analistii.

RIMPAC 2018 

Exerciţiile navale RIMPAC 2018 a început săptămâna trecută. Seria de manevră va fi coordonată de la centrul de comandă din Honolulu, locul unde au fost staţionate vehiculelor de asalt amfibiu de către forțele americane, canadiene și mexicane.

RIMPAC 2018 va dura până pe 16 iulie şi va include, de asemenea, exerciții de luptă împotriva incendiilor, tactici urbane și exerciții de conducere bazate pe scenarii, spus site-ul Navy al SUA. 

Exercitiile îşi propun să vină în sprijinul personalul militar din ţarile participante - toţi aliatii americani - să se cunoasca unul pe altul pentru viitoarele cooperari şi raspunsuri de urgenţă, a declarat Jay Batongbacal, profesor universitar la Universitatea din Filipine. Evenimentul nu reprezintă o amenințare pentru China, a mai spus el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel