Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer„General Nicolae Dăscălescu”

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 2 decembrie 2020, la sediul Comandamentului Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unităţi, în prezenţa șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, se arată într-o postare a Brigăzii.

S-a dat citire ordinului de trecere în rezervă a generalului de brigadă Claudiu Hermeniuc, după care comanda şi Drapelul de Luptă ale Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” au fost predate locţiitorului comandantului marii unităţi, colonel Ion Moise.

Înființată la 1 august 1973, Brigada 1 Rachete Sol-Aer este o unitate reprezentativă a Forțelor Aeriene Române şi a Armei Artilerie şi Rachete Antiaeriene, arma cu o tradiţie de peste 100 de ani.

Prima dotare cu sisteme de rachete de provenienţă occidentală a avut loc în anul 2006, prin înfiinţarea Batalionului HAWK. La finele anului 2012, mai exact pe 8 noiembrie, batalionul a executat primele trageri de luptă reale cu acest tip de rachete, evenimentul fiind o premieră pentru Forţele Armate ale României, transmit Forțele Aeriene Române.

Brigada 1 Rachete Sol-Aer execută „Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană” sub comandă naţională, în cadrul Forţelor Aeriene.

 

Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer„General Nicolae Dăscălescu” Astăzi, 2 decembrie...

Publicată de Forţele Aeriene Române pe Miercuri, 2 decembrie 2020

Citește și: Militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer au efectuat trageri de luptă cu sisteme HAWK - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel