Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer„General Nicolae Dăscălescu”

Eduard Pascu / 03 dec 2020 / 12:15

Pe 2 decembrie 2020, la sediul Comandamentului Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unităţi, în prezenţa șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, se arată într-o postare a Brigăzii.

S-a dat citire ordinului de trecere în rezervă a generalului de brigadă Claudiu Hermeniuc, după care comanda şi Drapelul de Luptă ale Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” au fost predate locţiitorului comandantului marii unităţi, colonel Ion Moise.

Înființată la 1 august 1973, Brigada 1 Rachete Sol-Aer este o unitate reprezentativă a Forțelor Aeriene Române şi a Armei Artilerie şi Rachete Antiaeriene, arma cu o tradiţie de peste 100 de ani.

Prima dotare cu sisteme de rachete de provenienţă occidentală a avut loc în anul 2006, prin înfiinţarea Batalionului HAWK. La finele anului 2012, mai exact pe 8 noiembrie, batalionul a executat primele trageri de luptă reale cu acest tip de rachete, evenimentul fiind o premieră pentru Forţele Armate ale României, transmit Forțele Aeriene Române.

Brigada 1 Rachete Sol-Aer execută „Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană” sub comandă naţională, în cadrul Forţelor Aeriene.

 

Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer„General Nicolae Dăscălescu” Astăzi, 2 decembrie...

Publicată de Forţele Aeriene Române pe Miercuri, 2 decembrie 2020

Citește și: Militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer au efectuat trageri de luptă cu sisteme HAWK - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy