CEO Ryanair: La bordul avionului deturnat de Belarus se aflau agenți ai KGB-ului bielorus

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ryanair
Sursă foto: Ryanair

Directorul Ryanair susține că la bordul aeronavei deturnate duminică de regimul Lukașenko pentru arestarea disidentului Roman Protasevici, s-ar fi aflat agenți ai KGB-ului din Belarus.

Michael O’Leary CEO al Ryanair spune că „pare că intenția autorităților a fost reținerea jurnalistului și persoanei care îl acompania. Noi credem că din avion s-au debarcat și agenți ai KGB”, potrivit celor de la Digi 24, care citează publicația britanică The Guardian.

Remarcile acestuia reprezintă prima confirmare oficială a informațiilor conform cărora patru alți pasageri au coborât din avion la Minsk, după aterizarea de urgență a aeronavei.

Se crede, din acest motiv, că Protasevici era urmărit de serviciile din Belarus înainte ca avionul să fie deturnat.

 

Deși acțiunea Belarusului e fără precedent, Rusia, solidară cu Lukașenko, se declară „șocată” de „ipocrizia” Occidentului

 

Amintim că în cursul zilei de ieri, zborul Ryanair 4978, care efectua o cursă între Grecia și Lituania, după ce își începuse coborârea spre capitala lituaniană, a anunțat că se va îndrepta brusc spre Minsk. Serviciile de informații din Belarus au forțat avionul să aterizeze la Minsk, întrucât în aeronavă se afla jurnalistul disident Roman Protasevici, căutat în propria ţară pentru rolul jucat în difuzarea uriaşelor proteste ale opoziţiei desfăşurate la Minsk anul trecut.

Minsk se află la mai puţin de 200 de kilometri de Vilnius, de aceea deturnarea avionului a durat câteva minute.

Avionul de linie Ryanair fusese interceptat și de un MiG-29 al Forțelor Aeriene Bieloruse, care, înarmat cu rachete aer-aer, a escortat aeronava de linie până la aterizare în Belarus.

CITEȘTE ȘI: Belarusul a deturnat un avion de linie, dar Rusia arată cu degetul către România. Rogozin nu uită 2017 și acuză România de „piraterie aeriană”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel