Centrul Guvernamental de Comunicații al Marii Britanii anunță că hackerii încearcă să fure cercetările britanice despre vaccin

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful agenției de spionaj britanic GCHQ (Centrul Guvernamental de Comunicații) a declarat joi că hackerii din state ostile încearcă să fure cercetările secrete despre vaccinul împotriva coronavirusului SARS-Cov-2.

Directorul GCHQ, Jeremy Fleming, a declarat că hackerii vizează adesea infrastructura de sănătate din Marea Britanie și laboratoarele de cercetare. "Știm că, indiferent dacă aparțin unor agenții de informații sau sunt infractori, ei caută lucruri care sunt sensibile pentru noi", a spus Fleming. „Deci, este o prioritate mare pentru noi să protejăm sectorul sănătății, în încercarea de a produce un vaccin”, a mai spus el, transmite agenția Anadolu.

Șefii GCHQ din Marea Britanie, acordă foarte rar interviuri. Deși Fleming nu a menționat China, The Guardian a anunțat, citând surse, că China a fost adesea implicată.

Un fost șef al agenției de informații externe MI6 din Marea Britanie, Sir Richard Dearlove, a declarat pe podcastul Planet Normal al publicaţiei The Telegraph că un raport ştiinţific publicat săptămâna aceasta de către o echipă de cercetare mixtă norvegiană-britanică sugerează că pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul „scăpării” virusului Wuhan dintr-un laborator chinez.

Citește și: Directorul OMS spune că vrea să continue colaborarea cu SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel