Cel puțin șapte soldați pakistanezi au fost uciși în urma unui atac al talibanilor pakistanezi

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1

Cel puţin şapte soldaţi pakistanezi au fost ucişi şi patru răniţi de talibani pakistanezi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în cel mai sângeros atac petrecut în regiunea tribală frământată de la graniţa cu Afganistan, transmite Agerpres, care citează DPA.

Gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) şi-a asumat responsabilitatea acestui atac, comis în Waziristanul de Sud.

Într-un briefing de presă, consilierul pentru securitate naţională Moeed Yusuf a confirmat atacul, dar nu a dat alte detalii.

Sute de luptători ai TTP, printre care şi fostul comandant adjunct Maulvi Faqir Muhammad, cunoscut pentru legăturile apropiate cu liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, au fost eliberaţi din închisori afgane după căderea capitalei Kabul în mâinile talibanilor.

Yusuf a afirmat că, într-o discuţie despre TTP, guvernul taliban promisese că teritoriul afgan nu va fi folosit pentru atacuri împotriva Pakistanului.

TTP diferă de talibanii afgani în modul de organizare, deşi ambele mişcări urmează aceeaşi interpretare ultrarigoristă a islamului sunnit. TTP este o organizaţie umbrelă a mai mult de o duzină de grupări militante islamiste care acţionează în Pakistan şi este responsabilă de moartea a aproximativ 80.000 de persoane în decursul a două decenii de violenţe.

TTP susţine că, numai în luna august, a lansat 32 de atacuri împotriva unor soldaţi şi poliţişti pakistanezi din fostele sale bastioane de lângă frontiera afgană.

Forţele armate pakistaneze au împins această grupare, altădată de temut, în ţara vecină Afganistan în urma unei serii de ofensive începând din 2014

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel