Cehia, program major de înzestrare militară. Viitoare achiziții pentru armată

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cehia urmează să implementeze cel mai mare program din istoria sa de modernizare a armatei.

Ales Opata, șeful Statului Major al forțelor armate din Cehia, a prezentat planurile țării cu cele 100 de miliarde de coroane (4,5 miliarde de dolari) în ceea ce el a numit cel mai mare program de modernizare militară din istoria Cehiei.

Astfel, până în 2027, armata cehă urmează să achiziționeze 210 de vehicule de luptă pentru infanterie, 50 de camioane cu autopropulsie, 12 elicoptere multifuncționale, două aeronave de transport, sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, dar și mașini de luptă, informează defensenews.com. Totodată, guvernul intenționează să achiziționeze noi radare 3D.

Obiectivul achizițiilor este ca Forțele Armate ale Cehiei să reușească să înlocuiască cu succes o parte din echipamentul sovietic.

"Soldații trebuie să simtă că bugetul militar al Cehiei crește, iar împreună cu el situația militară începe să se îmbunătățească", a declarat Ales Opata, într-o declarație a guvernului.

Cehia este membră NATO din 1999. Anul acesta Praga a mărit cu 12% bugetul pentru apărare, în comparație cu anul trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel