Cehia mărește numărul militarilor pentru misiuni internaționale

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cehia mărește numărul militarilor pentru misiuni internaționale, după ce guvernul a primit aprobarea în camera inferioară a parlamentului.

Camera inferioară a parlamentului ceh a dat undă verde vineri planurilor guvernului de a creşte numărul militarilor din misiunile internaţionale, partidul premierului Andrej Babis insistând asupra acestei măsuri în pofida protestelor formulate de Partidul Comunist, informează Reuters.

Babis se bazează pe sprijinul Partidului Comunist pentru noul guvern pe care îl formează cu social-democraţii. Unele oficialităţi comuniste au declarat că cei 15 parlamentari ai formaţiunii nu vor susţine această coaliţie dacă trupe cehe sunt trimise în ţările baltice.

Irak și Afganistan, printre destinații

Mandatul sporeşte numărul trupelor cehe în Afganistan, Irak şi în alte zone de conflict şi extinde totodată desfăşurarea de militari în ţările baltice, unde 290 de militari se vor alătura unei operaţiuni a NATO de consolidare a flancului estic, lângă Rusia.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel