Cehia intenţionează să achiziţioneze sistemul antiaerian SPYDER

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul ceh al Apărării va începe discuţii cu guvernul israelian pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă şi medie fabricat de compania israeliană de stat Rafael, a comunicat vineri ministerul praghez, transmite Reuters.

Guvernul de la Praga majorează cheltuielile de apărare vizând modernizarea forţelor armate, dar a recunoscut că nu îşi va respecta angajamentul asumat de Cehia, în calitate de stat membru al NATO, de a aloca 2% din PIB bugetului de apărare la orizontul anului 2024, transmite Agerpres.

Ministerul Apărării afirmă că aşteaptă ca semnarea contractului între cele două guverne să aibă loc la începutul anului viitor, iar livrările să înceapă din 2023. Din nouă oferte de sisteme de la şapte producători, ministerul ceh s-a oprit asupra SPYDER SHORAD/MRSAM de la Rafael.

Pentru cele patru baterii - fiecare cu radar şi unitate de comandă şi control proprii - se intenţionează alocarea a 10 miliarde de coroane ceheşti (430 milioane de dolari).

SPYDER va înlocui sistemul de apărare aeriană 2K12 KUB de fabricaţie sovietică, cu o vechime de peste 40 de ani.

Citește și: Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel