Cehia construieşte un centru satelit pentru NATO

Cristian Soare |
Data publicării:
SATCEN
SATCEN

Construirea unui centru de supraveghere spațială (SATCEN) pentru evaluarea și procesarea imaginilor satelit și aeriene pentru NATO și serviciul militar ceh de informații VZ va fi lansat oficial în Republica Cehă începand de astăzi, 1 iulie, a spus purtătorul de cuvânt al VZ, Alzbeta Riethofova pentru CTK.

Centrul care va funcționa în cadrul serviciul militar ceh de informații (VZ) va fi dezvoltat pe deplin până în 2020. Atât comanda NATO cât și oficiile militare și de stat ale țării vor putea trimite cerințe către centru, potrivit praguemonitor.

De asemenea, armata cehă poate folosi date colectate de SATCEN pentru misiunile sale externe.

În caz de nevoie, datele din centru pot fi utilizate de către pompieri sau salvatori în situaţii critice sau în momentul unor dezastre naturale.

Imaginile satelitare pot fi utilizate și de Ministerul Transporturilor pentru supravegherea construcțiilor de autostrăzi și poduri

Reprezentanții NATO consideră cercetarea spațială un domeniu de importanță majoră în ceea ce privește securitatea NATO.

Aproximativ 50 de experți trebuie să lucreze în centru.

În lunile următoare, centrul ceh SATCEN va angaja experți care vor putea evalua formele și locațiile elementelor din imagini și vor fi testate funcționarea facilităților individuale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel