Cehia acuză Rusia de atac cibernetic asupra Ministerului Afacerilor Externe

Eduard Pascu |
Data publicării:

Atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Ministerului Ceh al Afacerilor Externe din iunie a fost cel mai probabil efectuat de un alt stat, a confirmat Serviciul Național pentru Informații și Securitate Cibernetică, transmite paginaderusia.

Potrivit a trei surse din instituțiile diplomatice și de apărare, serviciul de informații GRU din Rusia se afla în spatele atacului. Președintele fracțiunii partidului STAN, Vit Rakusan, cere convocarea unei comisii parlamentare de securitate în legătură cu atacul GRU.

„Ministerul ceh de externe este din nou atacat de hackerii GRU, spun surse diplomatice. Prin urmare, am înțeles că purtăm un război hibrid deschis cu Rusia. Solicit convocarea imediată a unui comitet de securitate, acest spionaj nu ar trebui să rămână fără răspuns”, a spus Rakusan.
În decembrie, Serviciul Național pentru Informații și Securitate Cibernetică a anunțat că serviciile de informații ruse au fost în spatele atacurilor cibernetice de anul trecut. Și atunci acestea au vizat Ministerul Afacerilor Externe din Cehia.

Vezi și: Atac cibernetic. Site-ul MApN a fost atacat de hackeri - UPDATE

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel