Atac cibernetic. Site-ul MApN a fost atacat de hackeri - UPDATE

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Site-ul MApN este nefuncțional, el fiind atacat de hackeri.

UPDATE: Ministrul Gabriel Leș a precizat că incidentul de azi nu a fost un atac cibernetic

"Nu a fost un atac informatic astăzi la serverele Ministerului Apărării Naţionale. Se pare că a fost doar o defecţiune minoră a serverelor noastre, se pare că informaţia a circulat mai devreme decât am apucat noi să vedem exact care a fost situaţia ce a dus la această eroare", a declarat Gabriel Leş, într-o conferinţă de presă la MApN. 

Știrea inițială:

Site-ul oficial al Ministerului Apărării din România (MApN) a picat în această dimineaţă şi nu funcţionează.

În prezent, specialiştii de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) lucrează pentru identificarea problemelor şi reluarea activităţii serverelor MApN, informează Observator.tv.

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, ministrul Gabriel Leș a precizat că a fost afectat doar site-ul MApN și nu există nicio informație secretă care ar fi fost afectată de acest atac. Mai mult, în prezent site-ul este funcțional.

Ministrul Apărării a transmis că MApN investighează cine se află în spatele atacului cibernetic și nu a dorit să facă speculații cu privire la o legătură între atacul cibernetic și anunțul companiei câștigătoare a programului corvetelor multifuncționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel