Cazul spionului Kulbhushan Sudhir Jadhav poate strica şi mai mult relaţia Pakistan-India

S.I. Catalin |
Data publicării:

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a anunţat joi că îşi va anunţa la 17 iulie decizia privind soarta unui indian condamnat la moarte în Pakistan pentru spionaj, o acuzaţie respinsă de New Delhi, relatează France Presse.

Kulbhushan Sudhir Jadhav a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Balucistan. Autorităţile pakistaneze susţin că Jadhav a recunoscut că este spion şi lucrează pentru serviciile de informaţii indiene. El a fost condamnat la moarte de o curte marţială în aprilie 2017.

New Delhi a negat întotdeauna că Jadhav este spion, acuzând Pakistanul că "l-a răpit din Iran unde el desfăşura activităţi comerciale după ce s-a retras din Marina indiană".

India a sesizat CIJ în mai 2017 pentru a împiedica execuţia. New Delhi acuză de asemenea Islamabadul de "grave încălcări ale Convenţiei de la Viena privind relaţiile consulare".

CIJ, principalul organ judiciar al ONU, a declarat într-un comunicat că îşi va anunţa decizia la 17 iulie, la ora 15:00 (13:00 GMT), la Palatul Păcii, sediul său din Haga.

În timpul audierilor la CIJ în februarie, reprezentanţii Indiei au denunţat o "propaganda răutăcioasă" din partea Pakistanului. La rândul său, Islamabadul îl acuză pe Jadhav de activităţi "teroriste".

Aceste audieri au avut loc într-un context de tensiuni puternice între cele două ţări, la câteva zile după un atentat sângeros în Kashmirul indian care a provocat moartea a 41 de paramilitari indieni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel