Cazul elicopterului Airbus prăbuşit la Kiev: Serviciul de Securitate al Ucrainei a percheziţionat locuinţa unui fost ministru de interne

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter Airbus al Ministerului Ucrainean de Interne. Sursa Foto: Airbus
Elicopter Airbus al Ministerului Ucrainean de Interne. Sursa Foto: Airbus

Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat percheziții pe proprietatea lui Arsen Avakov, fost ministru al Afacerilor Interne al Ucrainei. Ancheta se referă la achiziționarea de elicoptere franceze Airbus.

 

Fostul ministru de interne ucrainean Arsen Avakov a declarat că locuinţa sa a fost percheziţionată miercuri de oficiali de securitate în cadrul unei investigaţii asupra achiziţionării de elicoptere Airbus, relatează Ukrainska Pravda.

La 29 mai 2018, guvernele Ucrainei și Franței au semnat la Paris un acord cu o valoare totală de 552 de milioane de euro privind sprijinul acordat pentru modernizarea forțelor aeriene și de protecție civilă.

Potrivit termenilor acordului, partea franceză urma să furnizeze Ucrainei 37 de elicoptere Airbus în două transe, iar apoi alte 18 elicoptere. Dintre acestea, 21 de elicoptere sunt modele H225, cu o capacitate de transport de peste 10 tone.

Un elicopter Airbus s-a prăbuşit pe 18 ianuarie într-o suburbie a Kievului, provocând moartea a 14 persoane, între care ministrul de interne Denis Monastirski şi alţi oficiali ai ministerului.

Serviciul securităţii de stat al Ucrainei (SBU) nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţiile difuzate de Ukrainska Pravda. Şeful partidului la putere în Ucraina a confirmat ulterior că locuinţa lui Avakov a fost percheziţionată.

Ukrainska Pravda l-a citat pe Avakov cu declaraţia că percheziţia este legată de prăbuşirea elicopterului.

"S-au uitat la contracte cu Airbus din urmă cu şase ani", a mai spus Avakov, potrivit Agerpres.

Avakov, de 59 de ani, a demisionat din funcţia de ministru de interne în iulie 2021.

Înainte de a-şi prezenta demisia, el era unul dintre cei mai puternici oficiali ai ţării, deţinând funcţia de ministru de interne timp de peste şapte ani, notează Reuters.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel