Caz Khashoggi. Gina Haspel, directorul CIA, raport către Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Gina Haspel, i-a prezentat joi preşedintelui Donald Trump, după deplasarea recentă întreprinsă în Turcia, concluziile sale cu privire la moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Gina Haspel i-a prezentat preşedintelui 'concluziile şi analizele deplasării sale în Turcia', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

SUA aşteaptă în continuare o anchetă amănunţită a saudiţilor, a indicat Palladino. 'Dorim aceasta cât mai rapid posibil. Cu cât ancheta durează mai mult, cu atât suntem mai îngrijoraţi de impactul şi de eficacitatea sa', a afirmat el.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Trump a primit o informare de la directorul CIA cu privire la ancheta referitoare la uciderea jurnalistului saudit.

Jamal Khashoggi, un critic vocal al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi editorialist al cotidianului american Washington Post, a dispărut pe 2 octombrie, în timpul unei vizite la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Gina Haspel s-a deplasat în Turcia în cursul săptămânii pentru a discuta cu autorităţile turce despre acest caz. Potrivit cotidianului Washington Post, Gina Haspel, a ascultat, în timpul vizitei întreprinse la Ankara, înregistrarea audio a asasinării lui Khashoggi.

Miercuri, Sabah, un ziar apropiat puterii de la Ankara, a scris că serviciile de informaţii turce i-au oferit directorului CIA elemente calificate drept 'probe'.

În ultimele trei săptămâni, în media proguvernamentale din Turcia s-au scurs aproape zilnic informaţii despre anchetă şi detalii din presupusele înregistrări. Informaţiile din presă susţin că Khashoggi a fost torturat şi ucis de o 'echipă de asasini' de 15 membri trimisă de Arabia Saudită.

Arabia Saudită a recunoscut joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de uciderea lui Jamal Khashoggi au acţionat 'premeditat'.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat în această săptămână o primă măsură de retorsiune, revocarea vizelor pentru 21 de saudiţi suspectaţi de implicare în uciderea lui Jamal Khashoggi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel