Cât sunt de pregătite Statele Unite în caz de război

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Investițiile Americii în pregătirea militară sunt accelerate dar forțele sale armate ar putea fi disipate dacă vor participa la mai mult de un război mare în același timp, anunță defense news.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Heritage Foundation și publicată în „Indexul forței militare a Statelor Unite ale Americii 2020”. Documentul trece în revistă și evaluează mediul de operare global și puterea militară a Statelor Unite. Clasează toate subiectele pe o scară de la 0 la 5 de la „foarte slab”, „slab”, „marginal”, „puternic” la „foarte puternic”.

Indicele acestui an este cel mai scăzut dintre cei șase ani pe care Fundația Heritage i-a analizat. Ei pun această scădere pe administrația Donald Trump și republicanii din Congres. Defense News a primit un interviu în exclusivitate cu Dakota Wood unul dintre cei care au contribuit la editarea raportului de 500 de pagini. Documentul complet a fost lansat pe 30 octombrie și poate fi citit aici.

Anul trecut Departamentul de Apărare s-a axat „într-adevăr pe pregătire. Aceasta reflectă că serviciile devin serioase în acest sens”, a spus Wood. „Serviciile au devenit foarte serioase cu privire la recâștigarea acestor tipuri de abilități de luptă convenționale pierdute și pornesc și de la o bază destul de nouă de trupe și redescoperă lucruri cu care forța de luptă din timpul Războiului Rece era obișnuită. Și faci asta cu un buget mic, mai puțin util decât ceea ce trebuie să fie, așa că accentul pus pe creșterea pregătirii este un semn pozitiv”, a mai spus Wood.

Cu toate acestea, armata americană nu mai are capacitatea de a lupta două războaie majore în același timp, Wood numind-o „practic o forță de un singur război”. Wood a lăudat eforturile US Army și ale US Marine Corps pentru a se transforma cu un buget mediu mai strâns, dar a declarat că SUA trebuie să identifice și să soluționeze vulnerabilitățile care încă există.

„Mesajul nostru din index este să spună națiunii în ansamblu și Congresului ca reprezentanți ai acesteia, că nu dedicăm resursele necesare pentru ca SUA să fie un jucător credibil în lumea globală împotriva mai multor competitori majori”, a avertizat Wood.

 

Îmbunătățirea serviciilor

 

Raportul analizează fiecare serviciu în trei categorii - capacitate, capabilitate și pregătire - înainte de a oferi un punctaj final. În general, raportul clasează fiecare dintre cele patru servicii ca fiind „marginal”, în esență un grad „C”. Aceasta este o îmbunătățire a US Marine Corps față de anul precedent, când a fost clasată „slabă”, în mare parte datorită îngrijorărilor cu privire la pregătirea în aviație.

Cea mai notabilă schimbare în clasament este mutarea pregătirii US Army de la „puternic” la „foarte puternic”, cel mai înalt rang pentru oricare dintre serviciile armate.  US Air Force și a US Marine Corps au urcat o treaptă de la „slab” la „marginal”, în timp ce US Navy a rămas neclintită. Niciunul dintre servicii nu a pierdut teren în comparație cu raportul pentru 2019.

(w670)

Îmbunătățirile de pregătire ale Armatei apar ca urmare a ceea ce raportul numește investiții „semnificative” în construirea echipelor de luptă pentru brigadă sau BCT. US Army a plecat de la dorința de a avea 35 de BCT-uri bine pregătite. Acum doar au 28 din cele 35 de BCT-uri au ajuns la un nivel acceptabil de pregătire.

(w670)

 

În emisfera estică se află unele dintre cele mai mari amenințări pentru SUA, Rusia și China. Acestea se află în responsabilitatea Flotei a-7-a. Aceasta trebuie să fie echipată corespunzător pentru a putea face față navelor Rusiei și Chinei, se mai arată în document.

 

(w670)

Vezi și: Transport masiv de elicoptere Black Hawk și Apache în Grecia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel