Comandantul Brett Crozier ar putea fi repus în funcție pe portavionul USS Theodore Roosevelt

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Căpitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier - dreapta
Căpitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier - dreapta

Șeful Pentagonului, Mark Esper, nu a eliminat posibilitatea ca fostul ofițer comandant al USS Theodore Roosevelt, capitanul Brett Crozier, să poată fi repus în funcție, transmite Navy Times.  

Majoritatea marinarilor alocați portavionului USS Theodore Roosevelt care au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 sunt asimptomatici - cel puțin 350, potrivit secretarului Apărării, Mark Esper. „Alarmant este faptul că din cei 600 sau mai mulți care au fost depistați ca fiind infectați, majoritatea acestora sunt asimptomatici", a spus Esper într-un interviu acordat joi la „Today Show". „Așa că acest virus ne-a arătat o nouă dinamică. Poate fi purtat de oameni sănătoși, care nu dezvoltă simptome."

„Deci învățăm o lecție acolo și ne asigurăm că acest lucru va fi adus la cunoștința întregii flote și luăm toate măsurile de precauție pentru a ne menține forța sănătoasă și pregătită", a mai spus Esper.

 

USS Theodore Roosevelt, pregătit de misiune

 

În ciuda faptului că a fost tras la țărm la Baza Guam, USS Theodore Roosevelt ar putea totuși să plece pe mare și să-și îndeplinească „misiunea de război" la nevoie, a spus Esper. El a spus că USS Roosevelt va face acest lucru în curând, alăturându-se celorlalte 90 de nave care se află pe mare, care nu au înregistrat cazuri de infectare cu COVID-19. "Nu au avut probleme, azi sunt gata să-și îndeplinească misiunea de război", a spus Esper. „Acesta a fost un caz special. O să dăm uitării această poveste. Și sunt sigur că USS Theodore Roosevelt se va întoarce pe mare curând, îndeplinindu-și misiunea", a mai spus șeful Pentagonului.

 

Ancheta cu privire la comandantul Crozier s-a încheiat

 

În plus, Mark Esper nu a eliminat posibilitatea ca fostul comandant al USS Roosevelt, capitanul Brett Crozier, să poată fi repus în funcție. „Sunt deschis în privința acestui lucru”, a spus Esper joi, menționând că ancheta cu privire la incident a fost încheiată săptămâna trecută. Crozier a fost eliberat din funcție după ce a cerut conducerii US Navy, printr-o scrisoare publicată de San Francisco Chronicle, să stopeze focarul de COVID-19 de la bordul navei cu 4.800 de marinari. Cazurile COVID-19 la bordul USS Roosevelt au continuat să crească începând cu data de 24 martie, când primii marinari au fost depistați pozitiv, iar US Navy a anunțat luni că un ofițer șef, în vârstă de 41 de ani, de pe navă a murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus după ce a fost trimis la Terapie Intensivă la Spitalul Militar de pe insula Guam.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel