CAPCANĂ cu Covid-19! Arme periculoase în războiul cu coronavirusul. Prof. Bărgăoanu: Sunt cele mai perfide forme

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Alina Bărgăoanu, prof. univ. dr SNSPA, a vorbit despre pericolul major din pandemie.

Expertul se referă la dezinformare. Mai exact, au fost distribuite foarte multe știri atribuite unor experți care spuneau, de exemplu, că nu există Covid-19. Cititorii, neavând timp să facă săpături și să verifice cine este, de fapt, acel cercetător, rămâneau cu ideea următoarea: ”dacă a zis un om de știință... înseamnă că așa este”. În realitate, de multe ori era vorba despre un ”fals expert” care avea propria agendă.

”Formele cele mai perfide ale produselor tip fake news au fost atunci când s-a amestecat puțin adevăr cu puțin fals. Dezinformarea, dacă ar fi o chestiune clară de adevărat și fals, n-am avea foarte multe de discutat în cele din urmă. Dezinformarea este foarte eficientă atunci când se amestecă foarte mult lucrurile. Se amestecă faptele cu opiniile, se amestecă interpretările. Apare și opinia unui expert care este scoasă din context, ori este opinia unui expert care este foarte discreditat”, a explicat Alina Bărgăoanu, prof. univ. dr SNSPA.

Mai mult pe DC News

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel