Berlinul promite Ucrainei garanții de securitate, în loc de aderarea accelerată la NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz, în vizită în Ucraina. Sursă foto: Guvernul german - Bundesregierung
Cancelarul german Olaf Scholz, în vizită în Ucraina. Sursă foto: Guvernul german - Bundesregierung

 Olaf Scholz a promis Ucrainei garanții de securitate pe termen lung. El a făcut o astfel de declarație în timp ce vorbea în Bundestag,  relatează Reuters.

Țările NATO încă nu s-au înțeles cu privire la soluția de securitate pentru Kiev ce va fi propusă la Summitul de la Vilnius din 11-12 iulie, iar declarația lui Scholz arată limpede acest lucru.

„Trebuie să privim situația cu multă seriozitate”, a spus el, adăugând că Kievul recunoaște deja imposibilitatea de a adera la Alianță cât timp războiul continuă. Și la summitul NATO din iulie, așa cum a subliniat Scholz, este necesar să ne concentrăm pe cea mai importantă prioritate - consolidarea capacității de luptă a Ucrainei.

În plus, cancelarul german a menționat că Berlinul, împreună cu partenerii G7 și UE, lucrează la garanții de securitate pe termen lung pentru Ucraina, arată Reuters.

„Obiectivul nostru este... sprijin militar stabil pentru Ucraina, inclusiv arme moderne occidentale, și întărirea stabilității economice, protejând-o în același timp de agresiunea rusă”, a spus el.

Summitul NATO din iulie și așteptările Ucrainei

În urmă cu ceva timp, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a declarat că autoritățile ucrainene se așteaptă la un termen clar pentru aderare de la acest summit, altfel Kievul nu are ce face la acest eveniment.

Statele Unite și Marea Britanie au declarat imposibilitatea aderării accelerate a Ucrainei la NATO. Da, ieri reprezentantul Pentagonului a spus că acum partenerii Kievului ar trebui să se gândească la armament, nu la aderare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel